Українська
 
uah
грн

Як врятувати зіпсований одяг?

28 Тра 2013


У рукодільників є чимало переваг перед людьми «не в темі». Наприклад, хендмейдер, замість того, щоб викидати не придатний одяг, здатен зробити його гарнішим, оригінальнішим. Причому, використовуючи для цього і складні техніки декору, і прості, але ефективні прийоми.

Отже, два простих способи з порятунку речі, яка: порвалася, протерлася, «обзавелася» невиводимою плямою або з інших причин стала непридатною для вдягання.



«Прикрити сором»
 
Ми вже писали про аплікації на одязі і, зокрема - про латки, які допоможуть прикрити як дірку, так і пляму. Тому поговоримо краще про інший універсальний вид маскування - вишивку (яка, до речі,є одним з актуальних модних трендів ). Причому поняття це в нашому випадку вкрай невизначене, в нього може входити як майстерна гладь, так примітивні фактурні стібки - хто на що спроможний. Вишиваючи на одязі, доречно робити ставку на контpаст фактур: наприклад, суворі мілітарі-тканини оформити строкатим етнічним візерунком; на тонкому шовку вишити візерунок грубуватими нитками і великими стібками. Головне пам′ятати, що основний принцип поєднання не поєднуваного - гармонійність і, як не дивно, почуття міри.









Для того, щоб заховати дрібні плями або пошкодження, підійде об′ємний декор з намистин, бісеру, шипів. Правда, маскуючи браковану ділянку, краще оформити тим же способом ще якусь частину речі, щоб врівноважити композицію.

Якщо потрібно замаскувати пляму або вигорілу тканину, то можна вдатися до розпису - вільного або трафаретного, використовуючи акрилові фарби або пігменти для батику. Якщо мова йде про пляму на світлій легкій тканині, то річ можна перефарбувати за допомогою порошкового барвника, в тому числі - вдавшись до модного прийому «градієнт».





Добити остаточно

«Колись ці дивні люди сміялися з моїх протертих джинсів, а тепер вони витрачають шалені гроші за ті ж лахміття тільки тому, що їх порвав якийсь там Гуччі» - так коментував один мій друг популярність зношених фактур і речей. Так чи інакше, але якщо улюблена річ зіпсувалася і замаскувати ваду ніяк не вдається, то наступний крок - перетворити пошкодження в художню форму. Тобто - красиво дорватися, протерти, розрізати і зробити вигляд, що так і треба :).





Наприклад, плями на джинсі або шкірі можна красиво затерти за допомогою дрібної наждачки або пемзи. Таким чином, наприклад, вдасться реабілітувати шкіряне взуття або сумки (які також можна доповнити декупажным декором). У випадку з джинсою, можна використовувати фігурну підкладку і протирати тканину до стану ажурних візерунків, під них можна підкладати матеріали контрастних кольорів. Протирання джинс добре виглядає разом з розписом і тонуванням.





Що стосується трикотажу, то вже кілька років тримається тренд на прорізні футболки, туніки і майки. Причому прорізи можуть бути фігурними (наприклад, імітувати черепки), переплетеними, доповненими вишивкою, аплікацією, декором з намистин. Виглядає це, до слова, іноді дуже елегантно і не завжди нагадує базовий гардероб лондонського бомжа.







Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку