Українська
 
uah
грн

Магія трав: Чебрець

3 Лип 2014
4
Привіт, мої хороші!

Від сьогодні я розпочинаю нову сторінку в блозі. Присвячену травам. Магії трав, лікувальним та косметичним властивостям.

І першим у списку чебрець (тимьян, богородична трава). Його ще називали євшан-зіллям.



Чебрець з давніх давен був у пошані в українців. Ця непримітна, але досить сильна енергетично та цілюща трава ставала людям в пригоді ще з сивої давнини. Чебрець належав до релігійно-обрядових трав. Волхви використовували її для обкурювання капищ. За повір′ям має сильний вплив на плодоріддя (земля, людина).

Трава діє заспокійливо на нервову систему, лікує безсоння та кашель. Надає життєвої сили. У вигляді відварів та ванн корисна для жіночої вроди.

Пахощі чебрецю наділені неймовірною силою, тому, за віруваннями англійців, здатні закликати ельфів.

Чебрець використовують для лікування дихальних шляхів: бронхіту, астми, коклюшу, запалення легенів. Корисні чебрецеві інгаляції. Має трава гарні бактирицидні властивості. Гарно лікує шлункові захворювання, а також статеві органи. Лікує неврологію, нирки, синдром хронічної втоми.

Використовують чебрець і в кулінарії - як приправу.



Має чебрець й застереження: вагітність, годування груддю, язва, хвороби нирок та печінки, гепатити, захворювання щитовидки тощо.

Завдяки своїм бактерицидним властивостям чебрець гарно впорається з герпесом та вугрями. Чебрецеву ефірну олію широко застосовують у косметології та парфумерії.

Завдяки своїм властивостям чебрець є гарним засобом для відновлення пошкодженого волосся: фарбованого та після хімічної завивки.

До свого шампуню ви можете додати 2-3 краплі ефірної олії чебрецю, а можете робити маску раз у 7-10 днів (для нормального/жирного волосся):

- 3 краплі ефірної олії чебрецю
- реп′яхова олія (чи будь-яка інша)

маску нанести на 20 хв, ретельно змити. Відновлює та живить волосся, запобігає випадінню.

Для проблемної шкіри: протирати обличчя відваром чебрецю, чи додати до свого крему 3 краплі ефірної олії чебрецю (процедуру проводити не частіше 1-2 разів на тиждень).

Додайте кілька крапель ефірки до олії-основи й ви отримаєте чудовий засіб для розслабляючого масажу.

Збирати чебрець найкраще на початку літа. Тоді трава має найбільше ефірних олій та зберігає аромат довше. Сушать чебрець у захищеному від прямих сонячних променів місці на свіжому повітрі (краще на горищі). Складають у пучечки та підвішують голівками донизу.

Пийте чебрецевий чай, вдихайте аромати літнього лугу та будьте здорові та привабливі!

Завжди ваша,
Oxy :)
Коментарі
5 Лип 2014, 13:00
Дякую адміністрації за чудесну світлину!
0
0
Відповісти
27 Лип 2014, 16:32
Абажаю чабрец!!!)))
0
0
Відповісти
UserNotExist
6 Лис 2014, 19:33
Цікава стаття, дякую! :) Мені подобається використовувати чабер як приправу, дуже полюбляю її аромат.
0
0
Відповісти
25 Лис 2015, 22:01
Дякую, дуже люблю чебрець)
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку