Українська
 
uah
грн

Раз - дощечка, два - дощечка

12 Cіч 2017
[1024558]

Наші предки не розглядали предмети побуту тільки з утилітарної точки зору, навпаки, завжди намагалися робити їх красивими, щоб тішили око. Навіть найбільш невибагливі, виготовлені кустарним способом дерев′яні сольнички, ложки, глиняні горщики мали виразну пластичну форму, були прикрашені різьбленням, розписані фарбами.

Кухонна дошка - це невід′ємний атрибут будь-якої господині. В основному вона служить для нарізання продуктів харчування в процесі їх приготування, або безпосередньо перед подачею на стіл. Також існують дошки, які використовуються виключно для сервірування і подачі готових страв на стіл.



До кухонних дошок пред′являються суперечливі вимоги, з одного боку матеріал повинен бути досить твердим, щоб не залишалося слідів різу, подряпин, в яких можуть залишатися частинки продуктів харчування, з іншого боку обробна дошка повинна бути досить м′якою, щоб не затуплялась і не вищерблювалась ріжуча кромка ножа. Також обробна дошка не повинна вбирати вологу і запахи.

Протягом тривалого часу дерево є основним і найпопулярнішим матеріалом для виготовлення обробних дощок. Обробляти і нарізати продукти на дерев′яній поверхні найзручніше. Та й звук при зіткненні ножа з деревом не такий гучний і неприємний. Плюс, ножі особливо не тупляться.



Кухонна дошка повинна бути красивою, зручною і функціональною. Ви маєте право вибирати собі таке кухонне начиння, яка буде служити прикрасою на Вашій кухні і щодня брати участь в творчому процесі приготування їжі.

До речі, на кухні має бути від 4 до 6 дощок. І міняти їх потрібно 1 раз в 2-3 місяці.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку