Українська
 
uah
грн

Про натхнення і про те, де воно водиться

29 Сер 2014
Не помилюся, якщо скажу, що всі творчі люди (та що там - взагалі все люди) стикалися хоча б раз в житті з проблемою відсутності натхнення.

Ось і я недавно задалася питанням а що ж таке Натхнення і де його шукати? За моїми спостереженнями, Натхнення подібно Синій пташці Удачі (ніхто його не бачив, але всім воно потрібно) і поводиться приблизно так само: хоче приходить, не хоче - забуває дорогу в мою голову на довгі дні (а то і місяці).



І ось в ті самі болісні години відсутності Музи я і вирішила, що треба з цим щось робити... І зробила. Якраз вчасно мені попалася в руки одна дуже корисна книженція однієї дуже позитивної дівчини Юлії Дикої. Не можу сказати, що це стало поворотним моментом, але дещо в моєму житті таки змінилося - позитиву стало явно більше. В книжці представлена ​​величезна кількість порад з пошуку Музи, деякі для мене здалися абсолютно дикими і нереальними, але парочку собі на озброєння я таки взяла.

Один з них - записувати всі ідеї без зволікання. І не важливо ранній ранок чи третя година ночі, прийшла ідея - запиши! Особливо корисно це буває саме ввечері, коли думаєш ай, вранці запишу, а вранці вже нічого і не згадаєш. Прикро...



Ще один спосіб натхнення я відкрила для себе буквально вчора, коли їхала ввечері з роботи в переповненому автобусі. Здавалося б, що може бути гірше натовпу сірих злих людей? Де ж тут є місце Натхненню? Є! Ще й як є! По салону автобуса ходила мініатюрна бабуся-кондуктор, але як ходила! .. З посмішкою, бажала всім приємного шляху та гарного відпочинку після роботи, дякувала за кожен куплений у неї талончик! .. І тут мене осінило - ось воно! Так, саме ця жінка, яка здавалася абсолютно недоречною в цьому автобусі, робила погоду в домі - всі пасажири моментально починали посміхатися і створювалося враження, що салон автобуса почав світитися! До чого це я? Ах, ну так, про Натхнення. Так ось, з учорашнього дня я стала записувати не тільки всі ідеї, а й всі враження - приємні і не дуже. Що це дало? Виявляється, радіти ж можна будь-якої дрібниці, а чим щасливіша ти сама, тим більше тобі хочеться цим самим щастям поділитися. І ти знаходиш способи самовираження, і з′являється більше ідей, і бажання втілити ці ідеї стає настільки сильним, що не творити вже просто неможливо!



Загалом, моя вам порада - не лінуйтеся записувати, причому записувати абсолютно все!

Насправді, способів закликати Натхнення в своє життя дуже і дуже багато і для кожного вони свої індивідуальні. А як ви надихаєтеся на нові творчі подвиги?
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку