Українська
 
uah
грн

Шестикутник «Африканська квітка»

15 Бер 2016
Вітаю всіх, хто завітав на мій майстер-клас з в′язання унікального шестикутника під назвою «Африканська квітка». Точно не скажу, чому він так називається, але припущення такі, що його можна в′язати з великого підбору яскравих ниток і кожен вийде інший і не схожий на попередній, багатобарвність, як у народів Африки. Чим хороший цей мотив - його дуже легко з′єднувати між собою і отримувати різні форми і вигини, підганяючи викрійку під будь-який виріб. Можна обмежитися двома кольорами ниток, що буде виглядати не гірше кольорового, у чому ви самі переконаєтеся.

Я сподіваюся, що з гачком ви знайомі і знаєте хоч ази в′язання, тому приступаємо...

Гачок краще взяти для зразка 2-2,5 і нитку не дуже тонку, щоб було зручно в′язати. Малюнок (схему) потрібно розглядати з середини, ряди йдуть до країв. Отже будемо пробувати.

1. Набрати 6 п.п., замкнути в кільце з′єдн. стовпчиком.







2. 3 повітряних петлі (п.п.) для підйому, 1 стовпчик з накидом (СН) в кільце, (1 п.п., 2 СН) - повторити 5 разів, 1 п.п., з′єднувальний стовпчик (ЗС) з верхньою петлею підйому. Має вийти шість елементів з 2 стовпчиків з накидом.





3. Набрати 3 п.п., 1 СН, 1 п.п., 2 СН в арку попереднього ряду, далі в′язати (2 СН, 1 п.п., 2 СН) - повторити 5 разів в арки з 1 п.п., ЗС з верхньою петлею підйому.





4. 1 ЗС в першу арку з 1 п.п., 3 п.п. підйому, виконати 6 СН в цю ж арку, далі в′язати по 7 СН ще в 5 арок, ЗС з верхньою петлею підйому.





5. Нитку іншого кольору прикріпити до закінчення 4 ряду, виконати 1 п.п., (по 7 стовпчиків без накиду (СБН) в кожен з стовпчиків попереднього ряду, 1 СН в отвір між двома рядами нижче) - повторити все 6 разів, ЗС з першим СБН.





6. Зв′язати 1 п.п., 3 СБН, 2 СБН в одну петлю попереднього ряду (це кут шестикутника) і ще 3 СБН, далі повторювати по колу, не забуваючи пров′язувати по дві петлі в одну над пелюсткою посередині поки не вийде шестикутник.





Такі африканські квіти чудово поєднуються між собою і можна зібрати будь-який виріб.





Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку