Українська
 
uah
грн

Майстер-клас або, як сплести підвіску «Серце»

2 Cіч 2018
Ото плела я їх плела та вирішила зняти процес, щоб показати, як це швидко та просто, навіть початківець впорається. Ну що приступимо!



Нам потрібно:
- бісер чеський №10;
- нитка під колір, або тонка волосінь;
- голка для бісеру, ножиці;
- металевий пін, кільце;
- намистина;
- круглогубці, плоскогубці.

Крок 1.
Волосінь відрізаємо близько 120 см, вдіваємо у голку. Нанизуємо 3 бісерини, з*єднуємо, закріпляємо у трикутник.





Крок2.
Голка повинна вийти у вершину трикутника, нанизуємо 2 бісерини та повертаємось через ту же бісерину до початку. В нас повинна вийти літера Х.





Крок 3.
Щоб легше було рахувати буду писати кількість бісерин - 4 шт.
(По принципу плетіння ндебеле додаємо по 2 бісерини). Голка вийшла в нас з однієї вершини літери Х, нанизали 2 бісерини, та ввійшли у другу вершину.



Потім пропускаємо голку у наступну сторону та робимо теж саме,тільки входимо на протилежну сторону літери через 2 бісерини разом.





Крок 4.
6 бісерин.
Нанизуємо 2 бісерини разом, виводимо голку через бісерину попереднього ряду, нанизуємо 1 бісерину та виводимо голку на протилежну сторону. Повторюємо та не забуваємо, що коли переходимо на наступний ряд голку проводимо через 2 бісерини ( попереднього та цього ряду).





Ось, коли трохи стягнули, воно повинно виглядати так.





Крок 5.
8 бісерин.
Як вже зрозуміло - 2 бісерини, а потім за принципом мозаїчного плетення, по 1 бісерині між бісеринами попереднього рядку.





Крок 6.
10 бісерин. (Принцип однаковий).



Крок 7.
12 бісерин.





Крок 8.
14 бісерин.



Крок 9.
16 бісерин.



Крок 10.
Центр серця готовий, Складаємо по фронту, ми об*єднуємо 2 сторони, вводимо голку у протилежний бік бортика з верху.





Далі (8 бісерин - 1 ряд). По 1 бісерині додаємо між бісером попереднього ряду. Не забуваємо про перехід у наступний ряд через 2 бісерини.



Таких рядків, по 8 бісерин, у нас 4.



Крок 11.
Після того, як проплели 4 рядка по 8 бісерин, цей рядок буде з 4 бісерин! Бісерина, голка через 2 бісерини попереднього рядка. Коли проплели трохи стягнули.



Крок 12.
4 бісерини. Проплітаємо між бісеринами попереднього рядка та стягуємо, закріпляємо повторно проходячи через усі бісерини останнього рядка.



Крок 13. Одна половинка в нас готова, тепер голку проводимо через бісерини в сторону другої половинки та повторюємо.





Крок 14.
Після нитку закріпляємо та проводимо через бісерини за для надійності та обрізаємо. Наше серце готове. Залишається вставити пін з намистиною та круглогубцями завернути кільце.



Можна ще й наповнювач в середину покласти, щоб форму тримало серце, але я не кладу, в мене воно й так гарно форму держить за рахунок того, що плету волосінню, а вона свою жорсткість має.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку