Сьогодні буде МК по розпису пряника-метелика. Техніка розпису проста і кожен зможе вдома повторити всі дії. На початку рецепти тіста та айсінгу.
Тісто:
2 склянки цукру потрібно розтопити на сковороді на повільному вогні (сухий, води не додавати - зіпсуєте!). Коли цукор розчинився, додаєте до нього 1.5 склянки окропу.
Окремо в мисці збиваєте 8 яєць і 3 жовтки до пишної однорідності. Розтопіть 400 грам вершкового масла і змішайте з яйцями.
Змішуєте яєчно-вершкову суміш з остиглим розтопленим цукром.
В 1.5 стаканах меду погасіть 2 чайні ложечки соди і змішайте з загальною масою.
Спеції додавайте які хочете: імбир, кардамон, кориця, гвоздика і т.д.
Додайте 1 кг муки. Добре вимішайте і ставте на 1 годину в холодильник.
Потім ще грам 800 борошна. Тут потрібно дивитися по тісту, воно не повинно липнути до рук і в той же час має бути еластичним. УСЕ! На добу в холодильник!
Рецепт айсінгу:
Існує кілька рецептів айсінгу, але частіше за все кондитери використовують такі варіанти його приготування: `Royal Icing`.
Інгредієнти:
250 г цукрової пудри;
0,5 ч.л. лимонного соку;
1 яєчний білок.
Для приготування айсінгу пудру слід просіяти, а білок ретельно відокремити від жовтка і збити виделкою до отримання легкої піни. Безперервно помішуючи масу, необхідно тонким струменем всипати цукрову пудру і збивати до тих пір, поки не утвориться стійка суміш. Лимонний сік додається в самому кінці, так як якщо влити його раніше, вироби виходять більш крихкими.
Для розпису потрібно: пряникова заготовка (пряник форми метелика), барвники 3-х кольорів і трояндочки. Поїхали?)))
А тепер по кроку (номер фото відповідно):
1. Прянична заготовка (пряник форми метелика), барвники 3-х кольорів і трояндочки.
2. Обводимо контур першого крильця (точніше перших двох) У цього метелика вони разом.
3. Заливаємо їх глазур`ю і обводимо другу сторону)
4. Заливаємо глазур`ю і її))
5. Коли глазур добре підсохне (хвилин 20-30), продовжуємо роботу.
`Крепким` білим айсінгом малюємо такі дуже прості узорчики на крильцях для рельєфності.
6. За допомогою айсінгу кріпимо трояндочки)
7. Краї метелика обводимо тонкою смужкою глазурі і обсипаємо звичайним цукром.
8-9. Листочки - просто поставити крапельку і потягнути)
10. Ось такий вийшов метелик!