Українська
 
uah
грн

Залишки пряжі. В′яжемо мітенки.

13 Жов 2016
Представлені тут мітенки, зв′язані з пряжі «Підмосковна» Троїцької камвольної фабрики, 250 м / 100 гр. Розмір мітенок 6,5-7.



Початковий ланцюжок з 30 петель робимо гачком №4 або 4,5, з′єднуємо ланцюжок в кільце.

Щоб краї вироби були дзеркальними, в першому ряду в′язати за петлю, розташовану з виворітного боку ланцюжка. Всі ряди виконуються напівстовпчиками з накидом (далі - «ст.»), гачком №3,5. На початку кожного ряду - 2 п. п. підйому. Пров′язавши ряд, з′єдн. стовпчик робимо новим кольором, обрізаємо нитку, якою в\\′язали попередній ряд, залишивши відрізок не коротший 10 см (щоб в кінці роботи було зручно його закріпити). Починаючи в\\′язати ряд новим кольором, відрізок нитки нового кольору вв′язувати в полотно.



Робимо це тільки з відрізком нового кольору. Досить пров′язати з цим відрізком 4-5 ст., відрізок нитки, що залишився, за допомогою голки протягуємо в зворотню напрямку в′язання сторону, ховаємо під ниточками відповідного кольору.

Звертаю ще раз увагу, що на відміну від початку ряду, в кінці ряду, відрізок нитки довжиною не коротше 10 см залишаємо не закріпивши. Якщо дотримуватися цієї рекомендації, то можна так акуратно заховати нитку, що перехід від ряду до ряду буде помітний лише особливо прискіпливому власникові ваших мітенок. До речі, якщо ви лицем зробите виворіт, то перехід від ряду до ряду буде не відразу помітний і вам теж.



9 рядів в′яжемо прямо, в 10-му і 14-му рядах після 2 п. п. підйому вив′язуємо 2 ст. з однієї петлі основи - це перша надбавка для клина великого пальця. Друга аналогічна надбавка робиться в кінці ряду. Ряди: 11-13, 15-16 в′яжемо прямо.

Перед тим, як почати 17-ий ряд, зв′язати ланцюжок з 7 п. п., далі (робимо отвір для великого пальця):

- Для правої мітенки зв′язати ст. в 4-ий ст. попереднього ряду (ланцюжок праворуч), продовжити по колу (26 ст.). Наступний ст. в 1-у петлю ланцюжка, пров′язати ще 6 ст.

- Для лівої мітенки відкласти ланцюжок з 7 п. п., не затягувати петлю, яка була на гачку, вона нам зараз згодитися. Ввести гачок в 34-й ст. попереднього ряду, захопити останню петлю зв′язаного ланцюжка (та, що була на гачку), пров′язати петлі на гачку, зробити 2 п. п. підйому і в′язати далі 7 ст. над ланцюжком. Далі ст. в 4-ий ст. попереднього ряду. Далі в′яжемо по колу ще 28 ст.

Вищевказані відмінності робляться для того, щоб перехід від ряду до ряду був з боку долоні.



У 18-му і 19-му ряду зробити убавки. У 18-му:

- Для правої пров′язуємо останні 7 ст. наступним чином: 2 ст. зі спільною вершиною, 3 ст., 2 ст. зі спільною вершиною;

- Для лівої - після 2 п. п. підйому, 2 ст. зі спільною вершиною, 3 ст. в ст. попереднього ряду, 2 ст. зі спільною вершиною.

У 19-му:

- Для правої останні 5 ст. наступним чином: 2 ст. зі спільною верш., 1 ст., 2 ст. зі сп. верш.;

- Для лівої - після 2 п. п. підйому, 2 ст. зі спільною вершиною, 1 ст., 2 ст. зі спільною вершиною.



Після убавок робимо ще 3 ряди. Заволікаємо нитки і обрізаємо, крім тих, що в районі великого пальця, вони можуть згодитися.

Великий палець: в′яжемо по колу ст., 2 ряди. У першому ряду робимо убавки, що дзеркально відображають убавки в 18-му. ряду.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку