Українська
 
uah
грн

«Смачні» тортики з полімерної глини

2 Кві 2016
Багато хто любить випікати смачні торти з різною начинкою і потім їх красиво прикрашати. Хочу вам запропонувати спекти міні-тортики з полімерної глини. Всі фото зроблені максимально докладно.
P.S. Фото робила вночі, так як вночі мені краще працюється. :)

Нам знадобитися:
1. Полімерна глина, що запікається. У мене це Cernit.
2. Ніж для глини (скальпель, лезо або канцелярський ніж).
3. Зубочистка.
4. Паста-машина (скалка для глини, старий флакон від лаку для волосся, пляшка, банка, фломастер або все чим можна розкачати глину).
5. Суха пастель (для імітації крему і шоколаду).
6. Фрукти і ягоди «ковбаски» (не обов′язково).
7. Голка.
8. Клей, що запікається (гель або розм′якчувач для глини). У мене це клей Sculpey.
9. Кругла форма. Я використовувала ковпачок від дезодоранту (приблизно 4 см в діаметрі).
10. Тонкий пензлик.
11. Глянцевий лак. У мене це Pardo.
12. Металева фурнітура.
13. Суха серветка.
14. Ємність для замішування «крему» (не обов′язково).

Приступимо.

Полімерну глину розкачуємо до 1-2 мм, складаємо одну на одну, гарненько прокатуємо качалкою, щоб вийшло все повітря. За допомогою форми вирізаємо торт.



Розкачуємо глину тонше 1 мм і, так би мовити, обволікаємо наш торт по периметру, гарненько прокачуємо весь периметр торта, щоб глина добре склеїлася, обрізаємо зайве. За допомогою голки робимо «парканчик».



У ємність (на тарілочку, папір, шматок кахлю або скло) наливаємо трохи клею, що запікається, за допомогою ножа кришимо суху пастель і зубочисткою перемішуємо до однорідної маси. «Шоколадний-крем» повинен вийти досить рідкий, але в\\′язкий.



Торт ріжемо на 8-м шматочків, після цього вставляємо фурнітуру. Зубочисткою намазуємо «шоколадний крем» на кожен шматочок. З глини ліпимо маленькі ягідки (чорниця, полуниця і червона смородина) і листочки м′яти. І довільно «розкидаємо» ягідки по всіх шматочках, прикрашаємо м′ятою. Можна запікати.



Розкачуємо глину приблизно 1-2 мм. Складаємо, прокачуємо качалкою, щоб вийшло все повітря. Формою вирізаємо торт. Розрізаємо на 8-м шматочків. За допомогою зубочистки «розпушуємо» боки у кожного шматочка. Щоб не залишалося відбитків пальців, шматочок тортика тримаємо сухою серветкою.



Змішуємо білий «крем». І починаємо фантазувати.



Намазуємо «шоколадний крем» на шматочок тортика, за допомогою зубочистки «малюємо» дуги з білого «крему». Після, голкою проводимо лінії до кінчика тортика.



Робимо прикраси. Сплющуємо маленькі кульки глини і скручуємо з них міні-троянду. Обрізаємо зайве.





З коричневої глини вирізаємо «листочки». Акуратно укладаємо все на шматочок тортика.



На шматочок тортика намазуємо «шоколадний крем». Робимо морозиво: беремо маленький шматочок білої глини, гарненько її розминаємо, додаємо трохи клею, що запікається, і зубочисткою змішуємо (розминаємо). Повинна вийти тягуча, липка маса. Викладаємо «морозиво» на тортик, прикрашаємо шматочками коричневої глини, що імітує «шоколад». Зверху капаємо «шоколадний крем» або можна трохи покришити суху пастель, імітуючи какао або корицю (приклад нижче).





У цьому тортику я додала кілька шматочків «полуничної ковбаски». На тортиках за допомогою голки можна «малювати» багато різних візерунків, які на перший погляд лише здаються складними.











Додам ще шматочок чорничного тортика.





Тортики можна запікати. Після випікання тортики покриваємо дуже тонким шаром лаку (я покрила лаком тільки верх тортиків). Після того як лак висох, я витягла всю фурнітуру з тортиків, вмочила в швидковисихаючий клей і вставила назад (щоб при використанні тортики не загубилися).





Я запікала при температурі 120 градусів 10 хвилин. При запіканні потрібно враховувати всю глину, яку ви використовували (мається на увазі якщо глина різних виробників, так як час і температура запікання може відрізнятися) і клей або гель (наприклад, одна глина спікається при температурі 110, а інша 120, беремо середню 115, якщо ще використовувався клей, то його температуру запікання теж потрібно враховувати). Час запікання залежить від товщини виробу. Будьте уважні.

Сподіваюся майстер-клас був цікавим і корисним. Якщо щось не зрозуміло, пишіть в коментарях, буду рада відповісти.

Хочу додати кілька МК, де на прикладі манікюру показано, як можна зробити красиві візерунки. :)





Ось приклад застосування таких тортів в прикрасах.







Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку