Українська
 
uah
грн

Рекомендації по догляду за виробами з бісеру

28 Жов 2016
1
Як зберігати.

У скриньці, мішечку або коробочці - не важливо. Важливо, щоб прикраса не була згорнута, скручена, загнута, притиснута, загалом, деформована. Адже основа, на якій сплетено прикрасу, здатна деформуватися і навіть «запам′ятовувати» згорнуто-загнуте положення. І в темному місці, захищеному від пилу, як втім, і всю біжутерію та ювелірні вироби.



Як носити.

- Прикраси надягають тільки після того, як Ви вдягли сукню (блузку, шарфик і т.д.), і тільки після того як Ви скористалися косметикою, парфумерією та вклали волосся. Прикраси - це останній, завершальний штрих. Попадання на них кремів, парфумів, декоративної косметики та засобів для укладки волосся неприпустимо. Як, втім, і на будь-яку біжутерію і ювелірні вироби.

- Одягати і знімати прикрасу слід розстібаючи замочок (якщо є), не смикати і не стягувати через голову.

- Якщо вашу прикрасу зібрано з використанням біжутерних кілець (сполучних ланок), то періодично потрібно перевіряти, чи не почали вони роз′єднуватися. Якщо почали, то необхідно поправити це за допомогою пінцета.

- Якщо прикрасу зібрано на нитку або волосінь, то з нею треба поводитися особливо дбайливо, а саме, не смикати прикрасу і не підносити надто близько до вогню. Якщо прикраса заплуталася, то не варто застосовувати силу при її розплутуванні, інакше вона може розсипатися.



Як чистити.

Прикраси з бісеру, намистин і натуральних каменів очищають м\\′якою сухою тканиною. Їх не миють у воді. І не застосовують ніяких миючих засобів.

І що робити не можна.

- Прикраси не можна кидати, вдаряти ними об тверді предмети. При ударі можуть не тільки пошкодитися бісерини або намистини, а й розколотися кам′яні кабошони.

- На них не можна наносити лаки або поліруючі засоби.

- В них не купаються і не ходять в басейн.

- Не забувайте, що прикраси - не іграшка для дітей і домашніх улюбленців. Вони тільки для Вас. Для того, щоб Ви завжди були чарівні.

Дотримання цих нескладних правил дозволить Вам зберегти прикраси надовго в первозданному вигляді!
Коментарі
Прокопенко Олександр
9 Лис 2016, 19:34
Чудова стаття! Корисна інформація.
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку