Українська
 
uah
грн

Організація робочого місця: як розібрати залишки ниток для в′язання

28 Cіч 2015
За роки творчості у кожної майстрині з в′язання накоплюється сила-силенна ниток, і тому настає момент коли виникає потреба, або здихатись цього безладу, або навести врешті-решт лад. Пропоную Вашій увазі декілька прийомів як розібратися із купою клубків, систематизувати запаси та організувати своє робоче місце. Одразу зауважу, що робота це кропітка, але якщо ви творча людина, то це ще один привід для втілення нових ідей.



Етап перший - тара для зберігання ниток. В ідеалі це коробки різних розмірів, які при творчому підході, можуть стати цікавими предметами інтер′єру. Для зручності не забудьте прикріпити на них бірочки з написами шерсть, аксесуари, залишки.



Тепер переходимо до другого етапу, не менш цікавого та творчого, - сортування ниток. Звісно родичі повинні розуміти, що маму або бабусю в цей відповідальний період краще не чіпати і не відволікати.

Сортування проводиться за різними напрямками: якість, кольорова гама, структура, аксесуари, приладдя. Звісно цей перелік можно розширити або скоротити і кожна майстриня вибере для себе оптимальний варіант.



І нарешті третій, заключний етап, мабуть самий болісний та суперечливий - ліквідація. Підготовка для проведення цього етапу - суто психологічна, тому що для кожної творчої людини вкрай необхідним є все. Але раз ми уже вирішили жити по-новому, треба мобілізувати всі зусилля і поставити з одного боку коробку з написом залишки, з іншого - сміттєвий пакет та почати розбирати запаси хом′яка.



Звісно, що обрізки, браковані та неякісні нитки підлягають негайній ліквідації. Нитки, що залишились, також сортуються, перемотуються у клубочки. Залишки невеликого метражу зв′яжіть у пасма і вони стануть у нагоді під час виготовлення помпонів або при вишивці готового виробу.

І врешті з почуттям виконання дуже важливої роботи було наведено лад не тільки у світі улюбленої справи, а й у Вашій оселі. І кілька годин, присвячених особисто собі, заспокоїли душу та принесли не тільки користь, а й велике задоволення.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку