Українська
 
uah
грн

Кожному матеріалу і покриттю своя чистка!

11 Лют 2019
Кожному матеріалу і покриттю своя чистка!

Наприклад:
Позолочені і посріблені вироби чистити потрібно дуже делікатно, без застосування абразивів і агресивного чищення. З таких виробів при підвищеній старанності з часом можна зняти весь шар срібла або золота.

Для чищення кристалів Swarovski рекомендується використовувати рідке мило і м′яку губку. Після миття промокнути вологу серветкою.

Вироби, що містять натуральну бірюзу, потрібно чистити замшею або вовняною серветкою і ні в якому разі не мити водою! Від впливу вологи може змінити свій відтінок.

Скляні прикраси можна мити в мильному розчині, потім змити чистою водою і обернути м′яким рушником.

Як правило, авторські прикраси ручної роботи багатоскладові, тобто одна прикраса може бути абсолютно з різних матеріалів: каміння, бісеру, кристалів, скла, металу, шкіри і т. д.
Для таких виробів повинна бути строго індивідуальна чистка кожного матеріалу окремо.

Кращий помічник в цьому зараз Інтернет, запитайте, наприклад, в Яндекс ′Як почистити позолочену фурнітуру, з золотим покриттям або з покриттям з чистого золота?′ і т. д.

Спочатку протестуйте на маленькій ділянці фурнітури, щоб все ж переконатися, що ′засіб′ підходить вам і не завдасть ще більшої шкоди.

Любіть свої прикраси, ставтеся до них дбайливо, дбайте про них, дотримуючись нескладних правил по догляду та поводження з такими речами, тоді вони будуть радувати вас своєю красою протягом довгого часу!

′Ті, хто не вміють носити біжутерію, носять золото′;) (Коко Шанель)

Чи допомогла вам ця стаття, судити, звичайно вам, мої читачі, але я старалася...

Шановні майстри по створенню прикрас, якщо вам відомі якісь перевірені досвідом хитрощі по даній темі, мене можна доповнити в коментарях.

Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку