Українська
 
uah
грн

Вінтаж

23 Лют 2017


Shabby chic - це перш за все стиль, напрямок в різних сферах: в інтер`єрі, одязі, декорі тощо.
Це стиль `Вікторіанської романтики`, який був народжений в кінці 1980-х років. Великий вплив на нього справив вінтажний стиль. Деякі вважають, що shabby chic - це вивернутий навиворіт вінтаж, оскільки shabby являє собою якийсь протест проти надмірної розкоші.


Його засновниця англійський дизайнер Рейчел Ешвел.
Починала вона з того, що прикрашала придбані на розпродажах і блошиних ринках старі меблі, на початку - для власного будинку, для своєї родини.
Вона почала з власного будинку, але після її ідей зацікавилися багато і вона вийшла на новий рівень, і почала продавати свої роботи.
Вона дуже любила ходити на блошині ринки і з задоволенням скуповувала там старі раритетні речі. Потім буквально оживляла їх, але при цьому не змінювала, а лише злегка реставрувала.
В результаті виходили милі штучки, від яких одночасно віяло старовиною і шиком. І такі предмети з задоволенням скуповували, так як вони були недорогими, милими і по-своєму елегантними і оригінальними.


Вінтажними іграшками прийнято вважати іграшки минулого століття і раніше, але, на жаль, такі іграшки найчастіше доходять до сучасників зовсім непридатними до використання, на щастя, сучасні виробники випускають досить матеріалів, здатних допомогти відтворити старовинний стиль в одязі, інтер′єрі, іграшках, і хоча повноцінними вінтажними речами такі роботи назвати не можна, все одно вони дозволяють доторкнутися і відчути атмосферу минулого, створити певний стиль, а іграшки надати в розпорядження дітей без побоювання, або додати в колекцію і хто знає, може такі речі збережуться надовго і передадуться наступним поколінням.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку