Українська
 
uah
грн

Ігровий набір «Жителі водного світу» з фетру

6 Лют 2017


Написати Майстер-клас як виявилося не просто. Адже, на мій погляд, гарний текст це теж мистецтво.
Майстром себе називати не буду, до цього звання мені далеко, але поділитися досвідом з Вами я спробую. Розповім як, на своєму досвіді, підбирати матеріал, ідею, і звичайно ж розпишу поетапне виготовлення набору.



Починати потрібно з ідеї.
Обміркуйте, що і як має виглядати, якого розміру має бути виріб, з яких частин повинно складатися.

Виберіть шаблони, вони повинні бути в одній тематиці, приблизно одного розміру. Можна скористатися інтернетом або ж намалювати свої фантазії. Я скористалася послугами інтернету і домалювала вже наявні картинки під себе. Шаблони дуже важливі в роботі, адже це страховка - кожна частина Вашої вироби буде чітко підходити один до дугу. Шаблони вибирайте по простіше, адже фетр м′який, рухливий, дрібні деталі або витончені вензелі з нього не виходять.

У моєму випадку ідея це - набір морських мешканців. Їх у мене за планом 10 шт. - Морська зірочка, морський коник, краб, дельфін, рибка, кит, черепашка, восьминожик, медуза і перлина.



Визначившись з шаблонами, переходимо до вибору кольору.
У своєму наборі я не дотримувалася одного колірного рішення. Я його шила для маленької (2-х річної) дівчинки і тому все морські тварини у мене різнокольорові (морська зірочка - ніжно-рожева, морський коник - ніжно-фіолетовий, краб - червоний, дельфін - темно-синій, рибка - помаранчева, кит - синій, черепашка - зелена, осьминожек - бузковий, медуза - жовта і перлина - молочного кольору).
Ви ж можете підбирати на свій розсуд, це могло бути наприклад і сина-біле рішення, морське.



Так само не мало важливо те як Ви будете зшивати і набивати готові вироби. Мені простіше було працювати з нитками муліне, вони яскраві, можна з легкістю підібрати за кольором; вони міцні, через свою структури. Під ці нитки я брала гостру голку з великим вушком.
Щодо набивання я вибрала синтепух - він добре тримає форму, досить невеликий і взагалі мені з ним сподобалося працювати, ще, що не менш важливо, він не дорогий.

Ось ми і підходимо до найважливішого - до виробництва краси))) ідея-є, шаблони - є, матеріал - є! Приступаємо !!!
(Продовження з більш докладним і поетапним описом дивіться в наступному Майстер-класі)
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку