Українська
 
uah
грн

Робимо позитивну іграшку «БДЖІЛкин» з пап′є-маше

31 Гру 2015
Я дуже люблю ліпити, а недавно я почала освоювати техніку пап′є-маше. Це дуже захоплююче, просто чудо, коли з туалетного паперу (пардон) виходять казкові звірятка, добрі і милі, серйозні принци, задумливі принцеси.
 
Знайомтеся - це БДЖІЛкин, смішний, добрий і зовсім щасливий!

А ще він шалено любить мед, що трохи дається взнаки на фігурі, але його це абсолютно не турбує! :) Бо щастя - всередині нас, в наших думках, в нашій голові! Дозвольте собі бути щасливими!



Для роботи нам знадобиться:
- Маса пап′є-маше;
- Трохи дроту;
- Шматочок газети;
- Туалетний папір (або серветки);
- Фарби.
 
Спочатку робимо грудочку з газети і закріплюємо її, злегка обмотавши звичайними швейними нитками. На газетну кульку наносимо масу пап′є-маше і качаємо між двома долонями, поки вона не вирівняється і стане круглою. Це легко. Даємо просохнути. Потім вставляємо шматочки дротиків (це будуть ніжки) і обмотуємо їх смужками туалетного паперу, змоченого в клеї ПВА, сушимо.



Потім з нашої кульки робимо овал, нарощуючи її за допомогою маси пап\\′є-маше з одного з боків кульки, як на фото.



Робимо підставку: беремо кришку від майонезної баночки, кладемо в неї кульочок, наливаємо розчин (ПВА, гіпс, вода) і ставимо нашу заготовку, даємо застигнути.

Робимо лапки: шматочки дротика вигинаємо на наш розсуд, обмотуємо смужкою туалетного паперу, змоченого в клеї ПВА.



За принципом тулуба робимо повітряну кульку (на фото вгорі ліворуч). Мотузочок для кульки робиться точно так само як і лапки - шматочок дротика потрібної довжини обмотуємо смужками туалетного паперу або серветок, змочених клеєм ПВА.
 
Крильця робимо так: вирізаю зі звичайного картону і наношу масу, даю просохнути. Навколо очей приклеїла серветковий джгутик, виходять повіки.

Збираємо всі деталі разом, шліфуємо і фарбуємо на свій розсуд.



Ну от і все!
 
Тікаю :)
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку