Українська
 
uah
грн

Який повинен бути РН косметичних засобів

13 Бер 2018


При виборі косметичних засобів нам часто рекомендують звертати увагу на показник рН і віддавати перевагу тим засобам, рН яких дорівнює 5,5. Але не все так просто, як здається на перший погляд...

Який рН шкіри обличчя?
Для початку давайте коротко розберемося який природний рівень кислотно-лужного балансу нашої шкіри. РН шкіри перебуває в діапазоні 4-7 од. Згідно рН-балансу шкіри визначають її тип:
- низький рН (4-5,2) - жирний тип;
- середній рН (5,3-5,7) - нормальний тип;
- високий рН (5,8-7) - сухий тип.

Який рН повинен бути у косметики?
Діапазон значень рН коливається в діапазоні від 1 до 14 од:
1-3 - дуже кисла середовище;
4-6 - кисле середовище;
7- нейтральне середовище;
8-11 - лужне середовище;
12-14 - дуже лужне середовище.

Твердження, що косметика повинна мати рН 5,5 не зовсім коректне. Тут потрібно дивитися на те, яку функцію виконує косметичний засіб. Наприклад, якщо шкіра суха, то їй просто необхідний засіб з невисоким рН (близько 4 од.), А якщо шкіра жирна, то їй відмінно підійде крем або сироватка з фруктовими кислотами, у яких рН ще нижчий (близько 3 од.) . Тому спеціальні засоби, які спрямовані на вирішення будь-якої певної проблеми, повинні мати свій індивідуальний кислотно-лужний показник. Але це не означає, що Ви повинні використовувати тільки косметичні засоби зі зниженим рН. Багато провідних косметологи дотримуються думки, що щоденні доглядають крему повинні мати рН близький до рН шкіри або ж мати нейтральний показник, так як косметичні засоби з рН 7 просто підтримують саме Ваш природний кислотно-лужний баланс шкіри.

Тобто в щоденному догляді за шкірою ми повинні поєднувати кошти з різних рН. Я, наприклад, для своєї комбінований шкіри використовую сироватки і тоніки (лосьйони) з більш низьким рН (3,5-4,5) і крему з нейтральним показником рН.

Як визначити рівень рН косметичного засобу?

На превеликий жаль, виробники косметики не зобов′язані вказувати рівень рН косметичних засобів. Найчастіше можна зустріти просто напис «рН збалансований». Вважаю, що цієї інформації не просто мало, але вона і взагалі нам ні про що не РН каже, так як для кожного типу шкіри має бути засіб зі своїм рН-показником. Особливо це стосується отшелушивающих і пілінг засобів. Сьогодні у продажу є спеціальна лакмусовий папір, за допомогою якої можна перевірити рівень рН будь-якого косметичного засобу і не тільки. Використовувати полосочки дуже просто: потрібно занурити їх в перевіряється рідина і буквально через секунду порівняти зі шкалою рН рівнів.

Ось, в принципі, і вся інформація, якою я сьогодні хотіла поділиться з Вами. Сподіваюся вона буде Вам корисною і допоможе у виборі косметичних засобів по догляду за шкірою. По-цьому натуральні косметичні засоби ручної роботи, зроблені під індивідуальне замовлення, матимуть РН відповідний тільки Вашому типу шкіри.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку