Українська
 
uah
грн

Аюрведичні убтани або користь трав, борошна і прянощів. Частина 1.

29 Бер 2016
Як я і обіцяла раніше, хочу в цій маленькій статті розповісти про те, що таке аюрведичний убтан, як і коли потрібно його використовувати і які характеристики відрізняють убтан від трав′яних масок.



Батьківщина убтану - Індія, де аюрведа закликає використовувати на шкірі ті продукти, які можна з′їсти без шкоди для здоров′я. Тому для очищення використовуються порошки з різного насіння, трав і малої кількості олії.



У складі класичного індійського убтану - 3 сорти борошна: нутове, лляне і вівсяних висівок, тому що саме вони містять найбільшу кількість антиоксидантів, полівітамінів і мінералів. Як же діє злакова мука? По-перше, вона має ефект ліфтингу шкіри більший, ніж багато які ліфтинг-маски, по-друге, вона діє як природна пудра, підліковуючи шкіру і насичуючи її користю злаків. Також в класичному індійському убтані разом із злаковими поєднуються прянощі: куркума, мускатний горіх, шишикай і так далі.



Як діють спеції в класичному убтані? Вони активізують приплив крові до клітин, тим самим ′розпарюючи′ шкіру, відлущують ороговілі частинки і створюють легкий ефект ′пощипування′, а в цей час шкірні покриви насичуються відсутніми мінералами і полівітамінами. Це одна з відповідей на те, чому індійські жінки мають таку рівну шкіру і гладке, пишне і густе волосся.



Багато майстрів, які роблять убтани, створюють на основі класичної рецептури свої варіації, приміром, адже для чутливої і сухої шкіри ті ж прянощі можуть бути ′небезпечні′. Однак у всіх цих рецептах враховується наступна комбінація: злакова пудра сапоніни (про них розповім далі), мелені трави каолін та інші натуральні добавки.

Читати продовження - Аюрведичні убтани або користь трав, борошна і прянощів. Частина 2.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку