Українська
 
uah
грн

Все те що надихає

19 Кві 2018


Ось і настали вихідні !!!! Час творити, вишивати і шукати натхнення. Одним із способів попити чаю з Музою і отримати дозу ідей і задоволення для мене є перегляд фільмів.
Фільм в який я закохалася з першого погляду - `Я і Діор`.
Фільм про перші дні роботи дизайнера Рафа Сімонса в Будинку Dior. Я завжди любила дивитися фільми про `закулісье`. Як створюється колекція, які ідеї приймаються а які відсіюються, хто ті люди які безпосередньо шиють наряди, як проходить процес примірки ...



Особливо вразив той факт що Раф Сімонс відомий модельєр в чоловічій моді, та ще й після роботи в Jil Sander заслужив славу мінімаліста, бельгієць (жах для французів !!!!) погано говорить по-франзускі.А тут потрібно зробити жіночу колекцію та до того ж за 8 тижнів, при тому, що зазвичай на це йде 6 місяців. До нього колекції будинку Dior робили такі талановиті і екстравагантні модельєри як Ів Сен-Лоран і Джон Гальяно.Поетому відчувається велика напруга і відповідальність.
Раф Сімонс вражає своєю скромністю і тактом, неймовірною працьовитістю і зовсім незвичайними рішеннями.
У фільмі бачиш як сучасне мистецтво є джерелом натхнення. Художники Герхард Ріхтер і Стерлінг Рубі надихнули відтворити картини на тканинах платьев.Результат вражає !!!



Все продумано до дрібниць: ескізи, пошиття, офорленіе залу і робота зі ЗМІ. Я навіть не уявляла скільки людей задіяно в цьому процесі



Тут є швачки які пропрацювали сорок років, художниця пропрацювала двадцять років і ніжно називає себе `дитиною Діор` ... І що особливо вразило мене - при цьому абсолютно нереальному темпі і величезному навантаженості і відповідальності (крім створення колекції йде і процес обслуговування замовлень клієнтів, дуже вимогливих клієнтів), все дуже доброзичливі. Так приємно бачити посмішки цих людей.
Дуже сподіваюся що комусь цей фільм так само сподобався як і мені. А може хтось вирішить його подивитися і отримає свою частку натхнення.
Приємних всім вихідних!









Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку