Українська
 
uah
грн

Хвилинка творчості з дитиною - майстер клас «Сова з паперових трубочок»

22 Кві 2018
Дитячий майстер клас «Сова з паперових трубочок» має три цілі:

1 - розвиток дрібної моторики рук,
2 - розвиток уяви дитини,
3 - вивчення познаватльной інформації про сов.

Під виразом «дрібна моторика» фізіологами мається на увазі рух дрібних м′язів кистей рук.
Дитячі психологи стверджують, що ступінь розвитку дрібної моторики у дитини визначає найважливіші для його майбутнього якості: мовні здібності, увагу, координацію в просторі, концентрацію і уяву. Центри головного мозку, що відповідають за ці здібності, безпосередньо пов\′язані з пальцями і їх нервовими закінченнями. Тому вправи і заняття, в яких беруть участь маленькі пальчики дитини, виключно важливі для його розумового і психічного розвитку.

Уява дозволяє пристосовуватися до змінного середовища. І чим багатша досвід, тим більше матеріал для уяви. Тому багато для розвитку дитини і його фантазії можна зробити саме в ранньому віці - просто знайомлячи малюка з різноманітністю світу.
Мама і тато - перші провідники у світ уяви для свого чада.

Пізнавальна інформація про сов:

1. Сови полюють вночі. Майже всі, за рідкісним винятком, так як деякі з них можуть полювати і вдень. Наприклад, біла сова, або полярна.

2. Живуть сови практично у всіх куточках земної кулі, їх можна знайти всюди: і на морському березі, і в горах, і в пустелі, і в степу, і навіть в містах. Вони можуть вити гнізда на деревах. Можуть жити в дуплах дерев. Можуть займати порожні нори.

3. Сови літають практично безшумно. Для цього у них є особливі пір\′я.

4. Сови не можуть обертати очима, як наприклад людина. Але оглядатися якось їм потрібно. Тому вони повертають голову майже на 180 градусів. А ще вони бачать світ чорно-білим.

5. У сов чудовий слух. Навіть краще ніж у кішок. І полюють вони за допомогою слуху. Сови голосно товчуть. Але не просто так, а щоб злякати свою жертву з укриття.

6. Пензлик на голові у сови - НЕ вуха. Дві покриті пір\′ям пензлика зовсім не відповідають за слух. Справжні вуха розташовані асиметрично на голові. Праве вухо знаходиться нижче і направлено вгору, щоб птах міг чути звуки зверху. Ліве розташоване вище і направлено вниз, щоб вловлювати звуки знизу.

7. Філін - це теж сова. Але не «чоловік» сови, як багато хто думає, а окремий вид. Філін більше, це взагалі одна з найбільших сов.

- нам знадобляться - 5 трубочок одного кольору довжиною 30 см, 2 трубочки з рекламок, 3 короткі трубочки, 3 прищіпки, 2 стрази, ножиці, мотузочок довжиною 20 см, клей Дракон, коло з картону діаметром 5,5 см;

- скручуємо колесо з 5 трубочок, кінець змащуємо клеєм, фіксуємо прищіпкою;

- картон змащуємо клеєм, приклеюємо мотузочку, фіксуємо прищіпками;

- з 2 трубочок скручуємо 2 коліщатка, приклеюємо стрази;

- з коротких трубочок робимо деталі - дзьоб, брови, гілка;

- склеюємо деталі;

- робимо сов різного кольору.

Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку