Українська
 
uah
грн

Як зберігати мило ручної роботи?

26 Лют 2019
Як зберігати мило ручної роботи?

Дуже важливо знати правильну відповідь на це питання, тому що неправильні умови зберігання можуть негативно позначитися як на зовнішньому вигляді мила, так і його властивостях. Тим більше, що в цьому питанні немає нічого складного, все просто і зрозуміло.



1. Щоб мило ручної роботи не втратило свої корисні властивості і залишалося таким же гарним довгий час, зберігати його потрібно в герметичній упаковці. Найкраще підійде харчова плівка. Не плутайте з поліетиленом. Саме тому то мило, яке ви замовляєте у мене, ви завжди отримуєте в харчовій плівці.



2. Мило ручної роботи потрібно зберігати в сухому темному місці подалі від сонячного світла. Частенько буває так, що купуєш мило ручної роботи про запас. І правда, як утриматися від такої краси! Ось в такому випадку кладемо мило в яку-небудь шафку, але при цьому шафка повинна стояти не у вологому приміщенні: не на кухні, не в бані і не в ванній. Так як підвищена вологість сильно впливає на характеристики мила яке зберігається.



3. Зберігайте мило ручної роботи при нормальній температурі. Воно не любить як високі, так і низькі температури. Не кладіть мило поруч з піччю, обігрівачами і вже тим більше у холодильник.



4. Мило ручної роботи що використовується необхідно зберігати у сухий мильниці, інакше воно розм′якне і перетвориться у желе.



А тепер трохи про термін придатності мила ручної роботи.

Деякі інгредієнти, як відвари, молоко, фруктові або овочеві соки і т.д., значно скорочують термін придатності мила до 6-9 місяців. Тому щоб таке мило не «зіпсувалося», обов′язково стежте за умовами зберігання. У своєму милі я не використовую консерванти і рекомендую покупцям, щоб мило у них довго не залежувалося. Адже їм так приємно користуватися: ніжна пінка, запашний аромат!

Звичайно, якщо раптом ви не простежили і термін придатності минув, то таке мило ручної роботи можна використовувати, воно не принесе шкоди, але і користі теж.


Буває таке, що на милі з′являються крапельки або ще кажуть «мило заплакало». Таке відбувається не часто, але все-таки буває і знову ж через порушення умов зберігання. Крапельки можуть з′явитися в результаті перевезення в холодну пору року або при зберіганні мила в холодному або сильно вологому приміщенні.

Це ніяк не впливає на властивості мила. Що можна зробити в такому випадку? Якщо ви виявили на милі крапельки, то розгорніть мило, покладіть його на білий папір далеко від сонячних променів і опалювальних приладів. Протягом деякого часу мило просохне, ви зможете ним користуватися або знову загорнути в харчову плівку і прибрати на зберігання.

Маю надію, що основні питання що до зберігання натурального мила я розповів.

Ваш майстер-миловар Михайло
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку