Українська
 
uah
грн

Найцікавіші стилі декору

17 Лип 2016
1. Бохо - це скорочення від bohemian, тобто «циганський» і «богемний» - boho, він же бохо. Це суміш циганського стилю, хенд-мейду, хіппі-, эко- і фолк-стилів. Бохо - це один з найбільш еклектичних стилів нашої еклектичної епохи, але його основна фішка - не змішування різних стилів (цим зараз нікого не здивувати), а змішування дорогого з дешевим.



2. Англійський стиль - це поєднання аристократизму і стриманості з теплотою, затишком. Все в цьому стилі створене щоб підтримати приємну бесіду за чаєм при свічках, біля каміна і під теплим пледом. Використовуються тільки натуральні матеріали. Дерев′яні меблі цінних порід.



3. Французький стиль - інтер′єр французького будинку, витриманий в стильових традиціях, завжди дуже елегантний і романтичний, але ніколи не нарочитий. Важлива сполучуваність старовинних елементів з сучасними - стіни оброблені тканинами, картини висять в красивих окладах, килими, гобелени, дзеркала в позолочених рамках і так далі. Інтер′єр тримається на своїх незмінних атрибутах: «бержер» - це глибоке, і в той же час низьке комфортне крісло для відпочинку у вітальні; «геридон» - обідній стіл, а «дрессуар» - посудна шафа, яка зазвичай розташовується в їдальні і являється її прикрасою.



4. Маракеш, або Арабський стиль, відрізняється яскравим поєднанням кольорів і хитромудрими орнаментами. Капітелі білих колон покриті позолотою, арки розписані червоною кіновар′ю і темно-синьою блакиттю. Фіранки, подушки і килими декоруються орнаментом з рослинними мотивами або арабськими куфічними письменами. Комоди, консолі, столи, стільці, табурети, шафи-вітрини прикрашені різьбленням і мозаїкою з використанням перламутру і позолоти. М′які меблі обиті шовком або атласом. Особливий комфорт створюють подушки з парчі і оксамиту найрізноманітніших форм і розмірів.



5. Скандинавський стиль - свіжий, милий, ніякої химерності - догодить і сучасному, і традиційному смаку. Його повітряні фарби дають чудову можливість додати світла і простору вашому будинку. Стиль особливо хороший для північних
країн, де будинкам бракує денного світла. Тому не дивно, що білий - основний колір для кожної кімнати. Світла оббивка меблів, бліда підлога і яскраві плями - колірні акценти. Полички, скриньки, коробочки - головна відмінна риса скандинавського стилю.



6. Шеббі-шик - потертий шик (англ. shabby chic). Меблі, предмети домашнього начиння і елементи декору виконуються у світлих, пастельних тонах, переважно у білому, ніжно-рожевому, слоновій кістці, ніжно-блакитному. Характерні легкі квіткові мотиви, головним чином - троянди, ангелики. З геометричних візерунків допускається трохи помітна клітина або смужка. Меблі і начиння декоруються так, щоб справляти враження старовинності, «з нальотом часу».

Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку