Українська
 
uah
грн

Статусні валяні речі

27 Жов 2016
Я займаюся улюбленою справою - валянням. Обожнюю і сам процес, і те, що отримую в результаті. Є звичайно й результат, що не подобається. Вчу і вчуся, ходжу на МК і купую МК, приймаю участь в ярмарках. Загалом задоволена.

Валяні вироби - це для тих, хто цінує мистецтво, ручну роботу, натуральні матеріали, для тих, хто цінує індивідуальність. Адже повторити виріб просто неможливо, він буде схожим, але зовсім іншим.



Шерсть - це настільки благородний матеріал, і важливо для мене те, що овечки, з вовни яких я валяю свої вироби, не страждають, а живуть і радіють далі, їдять траву і у них знову відростає шерсть, їх знову стрижуть, я купую шерсть, я валяю щось нове і, загалом, круговорот...

А ще, сама шерсть лікувальна, своїми шерстинками в процесі носіння вироби роблять масаж. Вона приємна до тіла, в ній комфортно, вона зігріває, тіло не пітніє. Одяг, взуття легкі - не порівняти з фабричним одягом і взуттям.

Для мене дуже важливо, щоб войлок був якісним. А от не люблю, коли зустрічаю валяльниць з неякісним войлоком, вони принижують войлок. На ярмарку панянка торгує капцями і сумками не доваляними - я їй кажу: ′Навіщо ви таке продаєте, потрібно його доваляти′. А вона мені відповідає: ′А у мене немає сил, це важко і руки болять′. Так навіщо тоді братися за те, що важко, роби те, що легко!



І щоб не попастися на неякісний войлок - звертайте увагу на рихлість, якщо потрете войлок між пальчиками і ви відчуєте там порожнечу, як би щось не суцільне і всередині пустоти - біжіть від таких продавців.

Також шерстинки настільки повинні бути зчеплені між собою, що не видно напрямок вовняних волокон.

І все ж, якщо ви купите якісно зваляну річ - я впевнена, вона буде однією з найулюбленіших. І в ній відчуваєш себе індивідуальністю, ти розумієш, що ні у кого немає такої краси. Я б віднесла її до статусних речей.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку