ua
 
Українська
 
uah
грн

Олія вишневої кісточки в косметології

13 Тра 2020


Українське «вишня» є похідним від праслов′янського «višьnja», з якого також походять дав.-рус. вишьня, біл. та рос. вишня, пол. wiśnia, чеськ. Višně (плід) та višeň («вишневе дерево»), словац. Višňa та інші.

Дикий предок вишні невідомий. Відомо лише, що він існував в далекій давнині - кісточки вишні були виявлені в кухонних залишках людини палеолітичної епохи. Звичайна вишня появилась при схрещуванні дикої степової вишні чагарникової з іншими видами даного роду. В даний час вишня в культурному і дикому вигляді зустрічається майже всюди.

Вишня – символ світового дерева, життя; символ України, рідної землі; матері; дівчини нареченої. За віруваннями українців, дерево взаємної любові, весни, краси, мужності. В українському фольклорі вишня символізує красу убогої дівчини, її молодість. З вишневих гілок українські предки варили ритуальний напій, який неодмінно вживали на Новий рік, Зелені Свята, Купала тощо. В українському народі складено багато фольклорних та авторських пісень, в яких оспівуються вишні, вишневі садки.
Сьогодні мова піде про олію вишневих кісточок.

Застосовується для догляду для всіх типів шкіри. Олія багата на вітамін Е, містить мінерали – мідь, залізо, кальцій, магній, цинк, фосфор.

Чим корисна олія вишневої кісточки? Тим, що вона:

- надає шкірі здоровий, красивий колір;
- має тонізуючий ефект;
- звужує розширені пори, має матуючий ефект;
- пом′якшує шкіру;
- захищає шкіру від вітру та сонця, є природним УФ-фільтром;
- -забезпечує загоєння ран і шкірних дефектів без утворенням рубців.

Можлива індивідуальна непереносимість олії. При зовнішньому застосуванні протипоказань не має.

Будьте красиві!
Коментарі
Додати коментар
Будь ласка Увійдіть в систему, щоб продовжити...
Повернутися до початку