Українська
 
uah
грн

Рада з вами познайомитись

14 Сер 2020
1

Вітаю всіх.
Моє зацікавлення бісером почалося ще з гуртка по бісероплетінню. Я і уявити тоді не могла, що хоббі з дитинства перетвориться на справжню одержимість!

Відтоді, у світі бісероплетіння відбувся неабиякий прорив! Не одна майстриня, сидячи недоспаними ночами, внесла свою творчу лепту в розвиток нових технік та форм. Сучасні вироби з бісеру зачаровують своєю різноманітністю та оригінальністю. А унікальність деяких робіт і зовсім перехоплює подих.

Я лише вчуся. Мої вироби не претендують на унікальність чи оригінальність. Мене захоплює сам процес роботи з бісером. Є в тому щось магічне, як з хаосу різнокольорових бісеринок вдається створити самобутню річ. І ця річ вже несе в собі енергетику. Яку саме? Це вже інше питання. Душа ніби віддає частинку свого єства новому творінню.

Знаєте, я дуже довго виношувала назву свого магазину. Поки моє внутрішнє не підказало мені, що я таки її знайшла. MaVictoire - Моя перемога. Перемога над собою. Усвідомлення того, що лише прийнявши себе такою, як ти є, можна рухатися вперед. Розвиток неможливий, коли зациклений на своїх мінусах; головне побачити можливість перетворити їх на плюси!

Я працюю в різних техніках, іноді паралельно над різними роботами. Та коли вперше побачила джгути з бісеру в техніці в′язання гачком бісером - це була любов з першого погляду. Мій браслетик-джгутик де тільки зі мною не був! Хочеться вірити, що мої браслети для когось стануть чимось більшим, ніж звичайною біжутерією.

Гердани в техніці станочного плетіння я навчилася плести нещодавно. Вони виступають чимось на кшталт оберегів. Кулон гердана зазвичай прикриває сонячне сплетіння людини, те енергетичне місце, яке є найбільш вразливим і відіграє важливу роль в енергетичному обміні між людьми. А рисунок на кулоні зашифровує в собі код, чи то програму захисту від того чи іншого негативного впливу.

Гадаю, не одна майстриня хоча б раз за свою творчу кар′єру зіткнулася з плетінням силянки. Техніка нанизування доволі проста і не вимагає спеціальних навичок. Та, хто робив, той знає, скільки нюансів виникає в процесі роботи, особливо, коли проплітаєш доволі великий шматок, а тоді розумієш, що кольори не взаємодіють між собою, не утворюють гармонійної картини. А іноді так ріжуть око контрастом кольорів, що доводиться швиденько розплітати і все тут.

Я ж поки в пошуках свого ідеального поєднання техніки та змісту. Хочеться внести свою невеличку лепту в відродження забутих та приспаних традицій нашого народу, популяризувати вироби з бісеру, адже така річ - це на роки, на покоління (таке дивне відчуття, коли тримаєш в руках гердан ′то ще моєї бабці′, реставруючи, уявляєш яку велику цінність він має для своєї хазяйки...)
А поки дякую вам за увагу. Дякую за можливість творити у вашому творчому колі. І до нових зустрічей на сторінках Скрині.
З повагою, Вікторія.
Коментарі
2 Вер 2020, 19:28
Восхищаюсь вашим творчеством!
1
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку