Українська
 
uah
грн

Вибір шампуню, чи зайві компоненти в його складі. Частина 3 з 4

10 Бер 2021
Вибір шампуню, чи зайві компоненти в його складі. Частина 2 з 4

...Зрештою накопичення воску приведе до того, що інші компоненти догляду не зможуть пробитися до волоса і його стан поступово буде погіршуватися.

Накопичувальний ефект від таких шампунів з воском, мінеральною олією і силіконами проявляється в тому, що на волосся налипає міцна плівка, відмити яку звичайним шампунем вже не вийде.

Для цього доведеться озброїтися міцним шампунем, що іменується шампунем глибокого очищення, скорочено ШГО або ГОШ...

Що ще повинне насторожити в складі?

Наявність гідроксиду амонія

Ammonium hydroxide, або похідних аміаку

- DEA - diethanolamine,
- MEA - monoethanolamine(Cocamide MEA),
- TEA - triethanolamine
близько до початку або в першій половині списку складу.


Виробник вводить їх до складу, для збільшення значення Ph, оскільки високий, лужний Ph, частий супутник шампунів ′для об′єму′, ′для втомленого і безживного волосся′, а також варіантів, що підфарбовують, наприклад, фіолетових шампунів для блондинок.

Високий лужний pH розкриває, розпушує кутикулу волоса надаючи шуканий об′єм, також в такому стані волосся зможе ввібрати більше себума, що може бути неправильно сприйнято, як зменшення жирності, себорегуляція, тобто волосся залишиться чистим довше.

Ну і тонувальні шампуні для блондинок, природно краще тонують волосся, якщо кутикула буде розпушена.

Але чим вище pH, тим гірше волоссю. І якщо нормальне, здорове волосся від такого шампуню візуально відразу не постраждають, але все одно дію, що з часом висушує, дасть про себе знать, то пошкодженому і забарвленому волоссю може стати погано вже після першого застосування.

Ну і шкіру голови такі шампуні можуть дратувати досить сильно, аж до появи дерматитів.

Наявність солі Sodium Chloride в доважок до похідних аміаку (також на початку списку компонентів) збільшує вірогідність негативної реакції з боку шкіри та волосся, оскільки підвищує Ph в лужну сторону.

Хоча деякі виробники додумалися перетворити цей недолік на гідність і з′явилися шампуні з морською сіллю, нібито мінерали які містяться в цій солі йдуть на користь шкірі голови, прискорюють зростання волосся і так далі й тому подібне.

Також сіль використовується для загущення шампуню на основі сульфатних ПАР. Тобто якщо сіль десь у кінці списку компонентів, то на неї звертати увагу не варто.

Залишилися у нас компоненти що кондиціонують...

Але про них в четвертій частині Вибір шампуню, чи зайві компоненти в його складі. Частина 4 з 4
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку