Українська
 
uah
грн

Мистецтво вишивки. Вишиті картини.

20 Жов 2022


Мистецтво вишивки бере свій початок ще з часів давньогрецьких міфів. Традиція прикрашати таким способом свій одяг і декорувати предмети побуту дуже міцно вкоренилася в культурі та не втрачає своєї актуальності і на сьогоднішній день. Особливим видом декоративного мистецтва стали вишиті картини. Залежно від тематики і способу виконання вони органічно вписуються в інтер′єр будь-якого стилю.

Процес створення картини досить трудомісткий і вимагає великих затрат часу. Але воно того варте, результат виправдовує докладені зусилля, і готова вишита картина стане не тільки хорошим дизайнерським рішенням в інтер′єрі, але і відмінним подарунком.

Вишивка хрестом являється найбільш трудомісткою технікою в створенні картин. Малюнок вишивається на канві за допомогою голки і ниток муліне.

Вишиті картини хрестиком користуються великою популярністю завдяки тому, що на них може бути зображений практично будь-який сюжет. У цій техніці найчастіше виконуються великі роботи із значною кількістю дрібних деталей. Нерідко можна зустріти, вишиті хрестиком, картини відомих художників.

Останнім часом набирають популярність картини вишиті з використанням бісеру. Вони виглядають яскравіше і більш насиченим, ніж роботи, виконані традиційно, з використанням тільки ниток.

Ціни вишитих картин варіюються в найширшому вартісному діапазоні. Факторів, що впливають на ціну, насправді кілька.

В першу чергу - це техніка, в якій виконана робота. Від неї залежить вартість використаних матеріалів, їх витрати, трудомісткість роботи.

Другим не менш важливим критерієм в оцінці готової картини є її розмір. Відповідно чим він більший, тим картина буде дорожче.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку