Українська
 
uah
грн

Живі акварелі

23 Тра 2013
Хочете дізнатися більше про акварель і про те, і чому вона Жива?
Напевно Ви полюбите її так само, як люблю її я.



Ласкаво просимо!

Коли я беру білий чистий аркуш, я завмираю і затамовую подих, я відчуваю трепет, легке хвилювання і очікування прекрасного і нового. Зауважте, почуття ці дуже близько схожі на ті, які ми відчуваємо, коли закохані ...

І ось. Початок. Процес творення. Магія. Із небуття, з наших думок, з емоцій, зі світла і тіні, з грудочок пігментів, з води та повітря проявляються, кристалізуються образи.

Це ж чарівно ...



АКВАРЕЛЬ (watercolor) - Гармонія ВОДИ і КОЛЬОРУ: з кожним чистим аркушем ми заново відкриваємо для себе її дивовижні властивості, її повітряну легкість, прозорість води, її найтонші колірні нюанси, силу натуральних земляних та сонячне тепло рослинних пігментів. Акварель - це маленька таємниця, магія, в ній зосереджені сили стихій природи: Води, Землі, Повітря, Вогню. Це дружній діалог з навколишнім світом.

ВОДА є основою для акварельного живопису. Напевно Ви знаєте, що Вода має унікальну властивість як вбирати в себе, записувати інформацію і енергію, так і віддавати їх. Адже не даремно вода - учасник таїнства хрещення, за допомогою води освячують оселі, і храми, вода має здатність бути живою.



Саме завдяки таким чарівним властивостям води акварельні роботи насичуються з бездонного джерела енергії навколишнього світу. Художник в даному випадку є провідником цих енергій. Тому акварелі це Живі фарби, це Живопис в абсолюті.

АЛЛА ПРИМА від італ. alla prima - (з першого разу, в один прийом) - це техніка живопису по сирій папері - виконання картини за один сеанс, швидкими сміливими мазками. Роботу потрібно завершити до висихання паперу без попередніх прописок і домальовувань, в ній немає права на помилку. Така техніка бере початок від французьких імпресіоністів. Цей процес захоплюючий, хоча дуже непростий через плинність і неслухняності фарб і вимагає від художника певної майстерності. Тому живопис «алла прима» є досить рідкісним.



ЖИВІ АКВАРЕЛІ зберігають і примножують тепло наших людських сердець, тому є прекрасним витонченим подарунком собі і близьким.
Розмитість,
нечіткість образів, недомовленість розвиває уяву, кожен знаходить у цих образах щось своє, унікальне.

ЖИВІ АКВАРЕЛІ не тільки радують око і прикрашають оселю, вони з віддачею - наповнюють Ваш простір позитивною енергією, привносять в нього гармонію, добрі емоції, мир і затишок.
І будуть робити це нескінченно довго ...



З повагою, Маргарита Ярушевська, художник, біоенергетик.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку