Українська
 
uah
грн

Ідеї для хендмейду: японські сувеніри

30 Кві 2013
2


Японський стиль заполонив увесь світ, причому - у двох чи не протилежних варіаціях. З одного боку - стриманий і строгий традиційний мінімалізм, з іншого - яскрава стилістика аніме. Естетика Японії знайшла своє відображення і в хендмейд - наприклад, у виготовленні сувенірів та іграшок.

  • Амігурумі



    Амігурумі - сучасний японський сувенір. Це - зв’язані гачком невеликі іграшки з м’яким набиванням. Зображують зазвичай звіряток, героїв аніме, іноді - олюднені предмети. Стилістика амігурумі - спрощені форми, яскраві кольори, миловидні личка у іграшок, сповна втілюють визначення «кавайний». В’язати амігурумі дуже просто, тому їх створення сьогодні можна віднести до числа найпопулярніших видів хендмейд.


  • Сарубобо



    Сарубобо (яп. дитинча мавпи) - традиційні японські талісмани-обереги, маленькі людиноподібні фігурки без облич (чим, до речі, подібні з українськими и ляльками-мотанками). Зазвичай їх робили для дітей, бабусі. Також сарубобо були подарунком від матерів для дівчат на виданні, так як символізували міцний шлюб, щасливу сім’ю, легкі пологи. Талісмани мають характерну форму - кругла голова і конусоподібні ручки-ніжки, що стирчать в різні сторони. Шиються вони елементарно, з двох деталей: кола для голови та прямокутника для тільця. Тканину краще використовувати яскраву, помітну, з гарним орнаментом. Також сарубобо одягають у різне вбрання - жилетки, шапочки, широкі пояси, пов’язують на шиї косиночки, прикрашають китичками, намистинами.



    Сарубобо - відмінний варіант невеликого і незвичайного подарунка для близьких або друзів. Їх добре дарувати дітям, нареченим, вагітним жінкам. Сарубобо можна використовувати в якості інтер’єрного декору, носити, як брелок на ключах.


  • Манекі-неко



    Манекі-неко - фігурка кішки з піднятою лапкою, символ благополуччя і багатства. У перекладі назва означає «кішка, що манить», так як головне покликання сувеніра: приманювати вдачу. Манекі-неко може послужити відмінною альтернативою фігуркам нецке і Хотей, які вже давно стали банальним талісманом. Крім того, простих стилізованих кішечок не складно виготовити самостійно, наприклад - зліпити з полімерної глини або іншої маси для ліплення. Також їх зображення можна використовувати як декоративний мотив, скажімо, для прикрашання біжутерії, розпису сумок в популярному кавайному стилі.



    Манекі-неко бувають різними за кольором, але найпопулярніші - триколірні, білі в цятку, з червоною «підкладкою» на вухах. Часто манекі одягнені в червоні нашийники з дзвіночком або монеткою; традиційну ж японську монетку вони нерідко тримають у лапках.




Коментарі
5 Жов 2013, 14:45
Цікаво) про сарубобо почула вперше, гарна ідея.
0
0
Відповісти
Про сарубобо й не чула)) дякую :3
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку