Українська
 
uah
грн

Стильний декор для дому: вінки

18 Тра 2013


Затишний заміський будиночок, вхідні двері якого прикрашено красивим вінком - картинка чи не ілюстративна. Вона однаково типова для прованського, англійського, середземноморського стилів... Але варто лише трохи змінити зовнішній вигляд вінка, додати кілька характерних деталей: пшеничних колосків, маків, волошок, грон калини - і перед нами автентичний український декор.





Загалом, тема вінків в декорі універсальна. Вони можуть змінювати настрій інтер’єру, «підганяючи» його під пору року, стилістику того чи іншого свята. Наприклад, вінок з гостролиста: темно-зеленими лаковими листочками і червоними ягодами, незмінно асоціюється з Різдвом; яйця, курочки, зайці, звичайно ж, доречні на Великдень; ніжні квіти і птахи говорять про те, що господар будинку радіє весні і готовий поділитися своїми емоціями з оточуючими.

Втім, вінки, якими б різними не були, все ж задають загальний тон інтер’єру. Вони скоріше є деталлю сімейного, міщанського (у хорошому сенсі слова), декору. Недарма вони формою нагадують пташині гнізда - це можна вважати якоюсь алегорією на образ домашнього вогнища. Вінок на двері, крім іншого, говорить про гостинність господарів будинку - адже вони з порога радують погляд гостей.



Вінки також грають роль оберегів: форма кола символізує благополуччя, концентрує в собі позитивну енергетику, якої повниться будинок, а декор вінків позначає багатство, достаток, зв’язок із землею і повагу до неї. Тому органичныше за все вінки, безумовно, будуть виглядати в рустикальному або кантрі-інтер’єрі.

У рукоділлі вінки - невичерпний мотив для творчості. По-суті, на основі простої «болванки» з сухих гілок або трав можна створювати раз за разом унікальні композиції, використовуючи різні техніки хендмейда. Наприклад, в оформленні вінка добре виглядатимуть:









  • Вишиті або в’язані деталі

  • Різні підвіски - валяні, з дерева, фетру, кераміки, солоного тіста, соломи, пап’є-маше

  • Невеликі набивні іграшки - з текстилю, або в’язані.

  • Дуже гарний, стильний і лаконічний варіант декору для вінка - пофарбовані в один або кілька кольорів, краще всього - пастельних, сухі гілки, і мінімум прикрас.
  • Вінки можна повністю робити з тканинних, паперових деталей, закріплених на дерев’яній або дротяній основі.


Звичайно, не обійтися в декорі вінка без рослинних мотивів - квітів, ягід, моху, причому це можуть бути як натуральні матеріали, так і їх імітації. Крім того, вінки можна робити ароматизованими - використовуючи соответсвeющіе трави або натуральні аромати з відповідним запахом.

Загалом, вінки ще не можна віднести до числа речей, які рукодільники штампують направо і наліво. Тому їх створенням могли б зайнятися майстри, які все ще не знайшли свою нішу в хендмейд-бізнесі і хочуть утвердиться оригінальною і незаїждженими темі. Важливо лише, створюючи неповторні і унікальні речі, не забувати про ідею, яку вони повинні нести - і тоді вінок неодмінно знайде будинок, який буде берегти.



Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку