Українська
 
uah
грн

Аюрведичні убтани або користь трав, борошна і прянощів. Частина 2.

6 Вер 2016
Читати першу частину статті - Аюрведичні убтани або користь трав, борошна і прянощів. Частина 1.

По черзі і коротко про кожну складову:

1) Злакові пудри (мука) - відмінний засіб для очищення шкіри. Забруднення, шкідливі сполуки і токсини вбирає з поверхні шкіри немов губка.

2) Сапоніни - це глікозиди, нецукрова частина яких називається сапогеніном, а саме - натуральні компоненти, які при контакті з водою починають утворювати легку, схожу на мильну, піну. До сапонінів відноситься корінь милянки, первоцвіту, солодки, фіалки, хвоща, оману, наземна частина звіробою, липи, календули, фіалки, подорожника, насіння льону, борошно деяких злаків, деякі види глини і так далі.

3) Мелені трави - підбираються відповідно призначенню убтану, при контакті з водою трав′яна пудра активізується і діє як вмивання трав′яним відваром.

4) Каолін - також підбирається відповідно типу шкіри і показань щодо застосування.

5) До ′інших натуральних добавок′ може відноситись сухе молоко (для дуже сухої і чутливої шкіри), спеції та прянощі, морська сіль, сірка (для шкіри з вугрями) і так далі.



Яким повинен бути справжній трав′яний убтан?

* Мати натуральний запах прянощів, трав, олій і ефірів. Убтан за визначенням не може мати запах карамелі з полуницею - тільки натуральні, злегка терпкі аромати.

* Мати надзвичайно дрібний помел - для цього компоненти подрібнюються вручну і просіваються через кілька шарів найменшого сита кілька разів. Це робиться спеціально щоб отримати саме пудру, а не шматочки трав, а пудра ніколи не буде травмувати шкіру.



Позитивні властивості убтану:

* Підходить для глибокого очищення пор від забруднень, працює набагато краще пластирів від чорних крапок і звичайних скрабів;

* Убтан без великої кількості прянощів - ідеальний для людей, які відчувають проблеми з підбором засобів по догляду за шкірою і людей зі шкірою чутливого типу;

* Тонізує і підліковує шкіру, а омолоджуючі убтани створюють ефект легкого ліфтингу;

* Не травмує при чищенні навіть найбільш ніжну і чутливу шкіру;

* Діє за принципом 3 в 1: це вам і засіб для вмивання, і маска для обличчя і глибокоочищуючий скраб;

* Абсолютно натуральна ніжна пудра, яка має великий термін зберігання, ніжний специфічний аромат трав, мелених зерен, масел і ефірних композицій, а іноді і прянощів;

* Шкіра після убтану (будь-якого!) підтягнута, глибоко очищена, з ніжною рожевинкою, матова, не схильна до жирного блиску.

Чи є недоліки у такої косметики? Органічних - немає! Більш натурального засобу - годі шукати!

Однак:

1. Уважно читайте склад трав, чи немає у Вас алергічних реакцій на котрусь із них!

2. Людям з чутливою шкірою не варто експериментувати з прянощами в складі, особливо корицею, куркумою, а також з безбарвною іранською хною. Для чутливої шкіри є свої складові, де пріоритети віддаються сухому молоку, пудрі трав, злаків і м′яким доглядаючим оліям.

3. Для сухої шкіри використовувати прянощі в складі можна, але тільки при вмиванні - не варто залишати їх на обличчі у вигляді маски, а тому все-таки варто надавати перевагу убтанам з їх малим вмістом.

Спосіб застосування убтану: перемішати вміст баночки-упаковки, 1 ч.л. розвести в зеленому чаї, молоці, сметані, вершках, мінеральній воді (в залежності від типу шкіри) до консистенції рідкої сметани і нанести на обличчя:
а) для вмивання і скрабування;
б) на 5-10 хвилин для маски;
в) спочатку - вмивання, потім - залишити як маску.



* Для жирної шкіри ідеально розводити убтан кефіром, натуральним йогуртом, кип′яченою водою, мінеральною водою, відваром шавлії, кропиви, звіробою, ромашки, календули, кори дуба, чистотілу, лепехи, хвоща і т.д.

* Для сухої і чутливої шкіри - мінеральною водою, молоком, йогуртом, відваром липи, ромашки, акації, череди.

Бажано полежати при цьому, думати про прекрасне, розслабити м′язи обличчя :). Змити. Все! І Ви побачите, як чудово стала виглядати Ваша шкіра - ніжна, оксамитова. підтягнута, помолоділа.

Після убтану шкіра підготовлена до нанесення бальзаму, лосьйону, крему або натуральної живильної олії.

Користуйтеся натуральним трав′яним убтаном зі знанням справи і даруйте своїй шкірі задоволення!
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку