Українська
 
uah
грн

Синергія і комплементарність ефірних олій

22 Вер 2020
3

Синергія і комплементарність - основні принципи поєднання ефірних олій.
Ці принципи необхідно знати для того, щоб складати цікаві ароматичні композиції.
При поєднанні ефірних олій один з одним пам′ятайте, що додаткові аромати додають в основу по одному, кожен раз струшуючи флакон з сумішшю, і залишають композицію «дозріти» приблизно на півгодини.
Не варто додавати стимулюючі, тонізуючі ефірні олії в розслаблюючі суміші. Наприклад, розмарин і валеріана - невдале поєднання, оскільки перший збуджує нервову систему, а друга має седативну дію.
Зараз розглянемо детальніше, що ж ховають в собі ці терміни.

Що таке синергія?
Синергія - це гармонійне поєднання декількох компонентів для досягнення максимального ефекту.
Ефект синергичной суміші повинен бути більш вираженим, ніж при використанні тих же олій окремо. При цьому масла можуть вибиратися на основі схожості дії або за принципом впливу на проблему з різних сторін. В суміші ту чи іншу властивість олії можна підкреслити.

Що таке комплементарність?
Комплементарність - це поєднання, при якому один аромат коригує інший, змінюючи його відтінки майже до невпізнання.
Комплементарні олії зазвичай додають, щоб пом′якшити запах будь-якого ефірного масла. Наприклад, якщо ефірна олія іланг-ілангу здається вам занадто важкою, то можна додати кілька крапель ефірної олії лимона.
Використання принципу комплементарності допомагає звикнути до нового аромату або використовувати ефірну олію, запах якої в чистому вигляді не дуже приємний.
Як у музиці, ефірні олії мають тональність: верхня нота, середня нота, нижня нота.
Про них ми поговоримо іншим разом.
Будьте красиві!
Коментарі
15 Cіч 2021, 07:02
Приємного дня.
Я маю на увазі об′ємного, ємного у чомусь доброму, світлому, чарівному, як чистий зимовий сніжний ранок за вікном.
Мені подобаються ефірні олії. Та їх продають в аптеці занадто концентрованої консистенції. Ефірні олії не часто використовують у повсякденному житті. Вони усі різні. Підходить той чи інший аромат до погоди та настрою. Є універсальні чи улюблені. Особисто мені подобаються ефірні олії Криму. Вони мають легкий запах. Відповідають менталітету українців. Чайне дерево - дає ще й користь, загоює рани та тріщини. Можна його додавати у дитячий крем? Аромат гіркого полину ′Іланг-іланг′ для сільських дівчат, які хочуть не зіпсувати свій образ штучними парфумами.
Якщо цікавить лаванда, заходьте на мою сторіночку сайту ′Скриня′. Буду рада знайомству. Шукаю хороших співрозмовників.
1
0
Відповісти
15 Cіч 2021, 07:04
Можливо, разом можна створити індивідуальний набір у вашу та мою дамську сумочку?! Смайлик, який широко і щиро посміхається. Хоч на душі гірко.
1
0
Відповісти
2 Лют 2021, 10:00
Vushuti vurobu: Доброго дня) В дитячі крема не варто додавати ефірні олії, так як дитяча шкіра ще надто тонка . Рочки в три можна потихеньку знайомити дитину з олією лаванди, ромашки або мандарина. Раніше не варто. Краще дати менше ефірної олії, ніж переборщити з ними.
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку