ua
 
Українська
 
uah
грн

Застосування інвентарю при варці мила з нуля

19 Гру 2016
Мене запитують: ′Якщо Ваші вироби неможна мити (мочити), то як тоді ними користуватися?′.

Саме це питання надихнуло мене на створення своєрідної інструкції з використання інвентарю для миловаріння (форми, стусла, різака та кромкорізу) з використанням харчової плівки та пергаменту.

Захистити форму від забруднення милом можна за допомогою пергаменту та харчової плівки. Розглянемо обидва варіанти.

Харчову плівку використувув звичайну прозору, призначену для упаковки харчових продуктів.

1. Візміть форму для мила. Розберіть її на окремі деталі.

2. Кожну деталь загорніть в плівку при цьому натягуючи. Тільки так вона огорне щільно деталь.



3. Зберіть форму. Встановіть стінку в залежності від об′єму мила.



4. Коли мило буде готове, перекладіть його у форму.





5. Після застигання мила розберіть форму та витягніть Ваше мило.



Переваги харчової плівки:
- захищає форму від вологи та залишків мила;
- робить краї мила блискучими ′глянцевими′.



Недоліки:
- плівку важко знімати, поки знімаєщ можна замастити деталі форми.

Іншим варіантом є використання пергаменту для віпікання, білого чи коричневого, але не силіконізованого! (до нього не клеїться скотч-стрічка).

Алгоритм застосування пергаменту аналогічний плівці.







Переваги пергаменту:
- не залишаються залишки мила;



- легко знімається;



- можна використовувати 2-3 рази (залежно від рецепту мила).

При варці таким способом отримаємо цільний шматок мила, яке необхідно розділити на рівні частини. Для цього використаємо стусло та різак.

1. У стусло закладаємо мило.



2. За допомогою регулятора відміряємо необхідну товщину бруска (у мене 2,5 см).



3. Підсуваємо впритул шматок мила притрумуємо лівою рукою, а правою, легко натискаючи на мило різаком, продавлюємо зверху до низу кожен шматок. При цьому стараємося струною вести по впадині у стуслі (так зріз мила буде рівним).



Щоб надати милу рівних країв використаємо кромкоріз.

Візьмемо шматок мила та покладемо його у кромкоріз.



Притискаючи шматок до стінки лівою рукою правою зрізаємо краї.





Для прикладу навожу фото прямокутного бруска та бруска зі зрізаними краями.



Як результат за допомогою інвентарю для мила було зварене кавово-шоколадне скраб-мило та шовкове мило з іланг-ілангом.



Творчих Вам успіхів та натхнень!
Коментарі
Додати коментар
Будь ласка Увійдіть в систему, щоб продовжити...
Повернутися до початку
Завантаження...