Українська
 
uah
грн

Тарелі

27 Cіч 2017
Перші тарілки з′явилися ще в первісні часи, коли древні люди навчилися обпалювати глину і робити з неї жароміцний посуд. Правда в той час тарілка не була схожа на те, що ми маємо на увазі зараз під цим словом. Це більше було схоже на ємність довільної форми для зберігання їжі або рідини.

В середні віки в Європі з\′явилися дерев\′яні «тарілки», які видовбували в середині столу для загального користування.

Стародавні слов\′яни користувалися стравами також відразу для кількох людей, а замість «особистих» тарілок використовували великі шматки хліба, зверху яких клалися м\′ясо або риба.

Тарілки, в розумінні сучасної людини, з\′явилися вже набагато пізніше у Франції і мали форму квадрата. Тоді їх уже стали використовувати індивідуально.

Саме слово «тарілка» прийшло до нас з німецької культури від слова «талер».



Дуже тривалий час «тарелями», як їх тоді називали, нагороджували вірних підданих або слуг. Тарілки для цього прикрашалися особливими відзнаками, вензелями.

У сучасному вигляді тарілки міцно увійшли в ужиток тільки в 18 столітті, і до цього дня зайняли своє почесне місце на будь-якій кухні.

Але її історія все одно на цьому не зупинилася. Пізніше з\′явилася сувенірна тарілка, яку можна віднести вже до творчості, ніж до побуту.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку