Українська
 
uah
грн

Серветка чи роздруківка? (частина перша)

6 Тра 2017
На початку свого творчого шляху кожна майстриня стає перед великим вибором матеріалів. В техніці декупаж використовується значна кількість різноманітних матеріалів та інструментів. В залежності від роботи ми можемо використовувати одні та не застосовувати інші матеріали. Значну їх частину можна замінити. Але основним незамінним компонентом є картинка. Основні носії картинки для декупажа - це паперова серветка та роздруківка.
Спробую коротко описати переваги та недоліки кожної.



Переваги серветки.
Перед використанням серветка не потребує попередньої підготовки перед роботою. Потрібно лише відокремити верхній шар з картинкою.



Саму картинку можна вирізати чітко по контуру малюнка чи без зусиль вирвати необхідну його частину.
Її достатньо легко наклеїти на заготовку. Серветки деяких виробників можна розтягувати без шкоди для малюнка. Складочки, що утворюються під час наклеювання легко прибрати.
За рахунок дуже тонкого шару наклеєна картинка не потребує додаткових зусиль для вирівнювання. Легко зробити підмальовку та тонування.



Але при таких перевагах є й недоліки на які не можна не звертати увагу.
Основним недоліком серветок є їх якість. Серветки не всіх виробників можна використати для декупажа. Деякі взагалі неможливо рухати хоча б на міліметр після намочування вини розповзаються прямо на очах.
Немаловажним недоліком є обмеженість картинок. Також не завжди розмір малюнку на серветці відповідає розміру заготовки.
На деякі заготовки чи їх частини дуже важко наклеїти велику серветку.










Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку