Українська
 
uah
грн

Цікаві факти про мило))

29 Бер 2017


...варити мило власними руками - це одна з найдавніших, несправедливо забутих традицій. Виробництво мила розвивалося і вдосконалювалося людством протягом багатьох тисяч років.

...мило своїми руками готується з чистих, рослинних жирів харчової якості.

...перший, що дійшов до нас рецепт мила датований 2500 до різдва Христового і написаний клинописом на шумерській мові на глиняній дощечці. Шумери використовували в ті часи мило для очищення овечих шкур від ланоліну перед їх фарбуванням.

...розкішний шматочок мила у ванній кімнаті відразу піднімає настрій!

...мило спочатку використовувалося кельтами і стародавніми римлянами в основному у вигляді помади для волосся і як ліки від шкірних захворювань!!

...мило зварене холодним способом має дозрівати не менше 4 - 6 тижнів на дерев`яних лежнях. У цей час воно набуває м`якості, і поліпшується якість піни.

...при розкопках в Помпеї була знайдена ціла мильна фабрика з асортиментом шматочків мила.

...мило ручної роботи не можна залишати надовго у воді. Його необхідно просушувати після кожного використання, щоб збільшити його віддачу.

...кельти готували своє мило з козячого жиру і попелу.

...араби в 7 і 8 столітті досконало володіли мистецтвом миловаріння, яке вони поширили разом з ісламом спочатку в Іспанії, а потім і в Європі. Цією епохою датуються записи першої миловарної гільдії Європи.

...мило, приготоване своїми руками, з часом стає легше, так як в процесі дозрівання продовжує випаровуватися рідина. Чим сухіше мило, тим воно продуктивніше.

...в 1525 р. мило використовувалося для гоління і вважалося абсолютно дорогоцінним продуктом, доступним виключно для багатіїв.

...пілінг-мило з травами і / або вівсом найкраще доглядають за Вашою шкірою, коли Ви ніжно масажуєте Ваше тіло вогким шматочком такого мила.

...Нікола Лебланк (1742-1806) відкрив шлях для сучасного масового виробництва мила. Він знайшов спосіб хімічного виробництва сильного лужного розчину. До цього лужний розчин видобувався складним методом із золи.

...мило, зроблене своїми руками, не містить консервантів.

...ще на початку 20 століття люди, в основному в селах, володіли мистецтвом приготування мила.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку