Українська
 
uah
грн

Страшно-модні прикраси: чому не слід боятися черепів?

13 Гру 2020
Прикраси з черепами — закостенілий тренд у моді багатьох країн світу. Західні тенденції не оминули й Україну. Проте чимало татусів і матусь забороняють своїм дітям носити аксесуари з черепами. На думку цих батьків, череп може накликати біду... Хвилинку, у якому столітті ми живемо?! Певно, треба розібратися, чому черепи увійшли в моду та чого не слід їх боятися!

Тренд, давніший за моду
Черепи стали аксесуаром з появою людей. Здавна цю частину скелета наділяли сакральним значенням. Древні слов’яни, як і представники інших племен, зберігали черепи пращурів і ворогів у своїх домівках. Інколи череп вішали над входом у хату чи на паркані. Часто з черепної коробки виготовляли чашу. Її обтягували шкірою та вкривали пластинами зі срібла чи золота.

Нащо ж так знущатися з мерця?
Наші пращури вірили, що саме в черепі ховається не тільки мудрість, але й душа та життєві сили. Тому череп слугував оберегом. Випиваючи з черепа, люди думали, що черпають сили та знання колишнього власника голови.

Для давніх людей череп став символом смерті та безсмертя. Він також уособлював перемогу над страхом смерті. Саме через таке значення воїни прикрашали збрую своїх коней черепом ворога, наносили на обличчя черепоподібний грим, а згодом стали доповнювати свою амуніцію страхітливим символом. До речі, мертву голову й досі можна побачити на формі військових з різних країн.

Середньовіччя стало такою собі епохою мороку та смерті. Тож, значення черепа дещо еволюціонувало. Відтоді мертва голова стала знаком роздумів, філософії та усамітнення з думками. На багатьох натюрмортах барокового періоду можна побачити зображення черепа зі смаколиками.

Через філософські аспекти череп стали зображати на іконах схимників.
Тож, не все так похмуро та страшно, як ми собі вигадуємо...
Кістлявий тренд
Не дивно, що череп увійшов у моду. Протягом тисячоліть він був невід’ємним аксесуаром. Напевно, генетична пам’ять змушує нас прикрашати себе та оселю таким незвичайним і суперечливим символом.

Зараз принти й прикраси з черепом продовжують залишатися на піку моди. Одяг і аксесуари з черепами представляє велика кількість топових дизайнерів, таких як Alexander McQueen, Thomas Wylde, Jean Paul Gaultier та інші. Бренд стильних аксесуарів ручної роботи Romaster не залишається осторонь від віянь фешн-індустрії.

Тож, дивіться на світ ширше та будьте вільними від упереджень. Жити із забобонами у голові — кепсько, а нав’язувати їх іншим — егоїстично.
Насолоджуйтесь життям і беріть від нього все, що безпосередньо не шкодить вашому здоров’ю та добробуту інших людей!

Автор: Юлія Мостова
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку