Українська
 
uah
грн

Кована дримба ручної роботи, запорізького майстра Геращенка Нестора. Соль

17 Cіч 2022
1
Покажемо сьогодні нашу нову дримбу. У сервісах Google можна почути зразки її звучання, а тематичні ролики в Ютубі ми плануємо публікувати вже в лютому.


Модель «Козацька», нота соль, виготовлена гарячим куванням ковалем Геращенком, Нестором, із Запоріжжя. У зв′язку з переїздом їхньої майстерні, нам довелося чекати на цю серію інструментів довше, ніж зазвичай, але воно того варте! Адже ми отримали гідний музичний інструмент, із чітко вивіреними зазорами (як у підручнику!), що зручно лежить у руці під час гри і не тільки і, звичайно ж, дуже переконливо звучить!


Зразки звучання можна знайти на нашій сторінці в Гуглі. Зараз ми не можемо показати попередні варіанти цієї моделі, але для себе відзначаємо еволюцію дримби та експерименти майстра. Коліно - цікавої лебедеподібної форми, деки відполіровані із зовнішнього боку, рама масивна і вельми жорстка, тож надмірно стиснути деки під час гри навряд чи вдасться.


Видно акуратне заточення язичка, по всій робочій довжині. Кільце язичка також відполіроване та приємно відчувається під час гри. Сустейн (тривалість звуку), наскільки я можу судити, є помірною, що ближче до європейської традиції. Кільце рами, схоже, навмисне грубувате, що надає варгану образу первородного артефакту. Втім, це не заважає.


Відкритий футляр із обпаленого дерева дуже симпатичний, своєрідний і функціональний. Він – відкритого типу, та його шкіряний мотузок забезпечує досить надійну фіксацію варгану, уберігаючи його від ушкоджень.


На мій погляд, за свої гроші (~ 35 дол.) це дуже гарний варган та комплект постачання!
Олександр, PSK

Коментарі
Пожалуйста, делитесь Вашими лайками, комментариями, впечатлениями! (/ ̄(エ) ̄)/
2
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку