Українська
 
uah
грн

Мереживо на шиї: цікавинки гарячого тренду

2 Кві 2021

Неможливо спекатися чокерів навіть у гарячу спеку! Мереживний чокер, напевно, лишається найкомфортнішою прикрасою для гарячого літа. Як його носити?
Колись давним-давно...
Історики вважають, що першими носіями чокерів були корінні американці. Щоправда, мати такий атрибут міг тільки вождь племені. Чокер символізував не лише владу, а й слугував оберегом. Власне, тому прикрасу виготовляли виключно жерці. Цікаво, що в якості матеріалу використовували не лише кістки та камінці, а й зерна кукурудзи.
Поступово чокер обійняв мешканців усіх континентів. Кожна епоха змінювала вигляд цієї окраси.
Мереживні чокери з’явилися у моді у ХVІІІ сторіччі. У Франції особливого значення набули чокери з червоного мережива та атласу. В період Великої французької революції (1789-1799 рр.) чимало людей прикрашали шиї червоними стрічками. Так деякі француженки виказували співчуття померлим на гільйотині.

У ХІХ сторіччі чокери посунув стиль ампір. Але у середині століття цей аксесуар повернувся на шиї шляхетних красунь. Винуватицею нової моди на чокери стала принцеса Уельська, майбутня королева Олександра Данська. Аристократка мала великий шрам на шиї. Маскувати його довелось за допомогою надзвичайно широких чокерів з намистин і мережива. Така прикраса повністю закривала шию.

Іншим джерелом натхнення модельєрів став образ Марії Антуанетти.

З роками різноманіття чокерів помножувалося. Але простий мереживний чокер лишався одним з улюблених аксесуарів вишуканих дам. Краса та легкість його візерунків не потребує додаткових прикрас. Саме таке поєднання елегантної простоти та вишуканості подарувало безсмертя мереживній прикрасі.
Як його носити?

Мереживний чокер пасує до абсолютно різного одягу. Він вдало поєднується з літніми футболками та шортами, строгим діловим костюмом і легкою сукнею. Доречно одягати цю прикрасу на вечірку, звичайну прогулянку чи ділову зустріч.
Втім, є одне важливе правило вірного поєднання. Чокер потрібно носити до глибокого декольте. Власне, ця прикраса слугує врівноважувачем пропорцій. Глибоке декольте візуально робить шию задовгою. Чокер гармонізує форми та підкреслює тендітність своєї власниці.
Носити цей аксесуар зі звичайним вирізом не можна. У такому випадку чокер виглядає, немов мереживний комірець. Подібне поєднання пасує не до всіх моделей чокерів.

Стилісти не рекомендують носити мереживний чокер з мереживною сукнею. Все має бути у міру. А от невеличка мереживна сумочка чи клатч стане прекрасним доповненням.
До ділових сорочок і блуз з комірцями одягайте тонкий чокер. Пара верхніх ґудзиків при цьому має бути розстібнутою.

Важливо пам’ятати, що чокер повинен щільно обтягувати шию. Прикраса, яка провисає, виглядає дуже неестетично. Вона більше не слугує прикрасою.
Мереживні чокери гарно компонуються з іншими мінімалістичними аксесуарами. Стилісти радять поєднувати їх з невеличкими сережками. Одягати ланцюжок до мереживного чокера не варто.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку