Українська
 
uah
грн

Що таке м′яке мило бельді?

4 Тра 2021


Бельді (марокканське чорне мило) - це м′яка густа паста, схожа на джем. Воно є частиною традиційного відвідування хаммама (лазні). Інформація різниться, але по суті на батьківщині мила воно виготовляється на основі оливкової олії з додаванням рослинної макухи, якиа залишається після виробництва олій, і меленого листя евкаліпта. Це природно для Марокко, тому що оливкові дерева вирощуються там більше 2000 років. Наша ж територія багата іншими культурами, з яких роблять олію: соняшник, кукурудза, розторопша, рижик, коноплі та ін. Тому чому б не замінити оливкову олію на нашу. Також у нас є свої лікарські рослини: м′ята, шавлія, чебрець, ромашка, материнка, кропива, полин, деревій, чистотіл та інші корисні і ароматні трави. Поєднавши ці компоненти, ми отримаємо не менш корисний продукт, характерний для нашої території.
На сьогоднішній день існують різні варіанти мила бельді з різними меленими травами, різними видами скрабів і ефірними оліями. Наприклад, кавове, шоколадне, трав′яне, з глиною та ін. Колір і запах мила може бути різноманітним, але основа мила залишається незмінною - це омилення олії.
Бельді дозволяє проводити очищення і масаж одночасно. Воно глибоко очищає шкіру, видаляючи забруднення і токсини. У поєднанні з рукавичкою з люфи мило відлущує омертвілі ділянки шкіри, а масаж збільшує циркуляцію крові і лімфи. Після використання бельді шкіра стає більш м′якою і буде краще вбирати наступні засоби ддя догляду - будь то зволоження, крем, олія або маска.
Наноситься бельді на розпарену шкіру легкими масажними рухами. Для спінювання використовується спеціальна рукавичка або проста губка. Після масажу мило змивається і на шкіру за бажанням або за необхідністю наноситься олія або крем.
Хоча бельді традиційно використовується в хаммамі, зовсім необов′язково йти в лазню або сауну. Можна провести свій власний ритуал в звичайній ванні, замінивши ним звичне тверде мило або гель для душу.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку