Українська
 
uah
грн

Про бджолиний віск та свічки

29 Cіч 2021








Бджолиний віск ще з давніх часів мав велику цінність завдяки своїм унікальним і цілющим властивостям. З цієї речовини створювали свічки для різних цілей - ритуальних, декоративних, медичних і, звичайно ж, для побутових. Сьогодні все стало набагато простіше. З′явилася величезна кількість альтернатив для заміни свічки. Але ось натуральні свічки з бджолиного воску до сих пір мають чималий попит через своїх цілющих властивостей, приємного зовнішнього вигляду і казкового медового аромату.
Натуральні свічки, виготовлені з бджолиного воску, мають безліч переваг на відміну від парфумерних варіантів. Вони корисні для здоров′я людини і виділяють медово-квітковий аромат під час горіння.
Свічка з натурального воску горить довше за звичайну і згоряє повністю без залишку і освіти сажі.
Також в бджолиному воску міститься прополіс, який також виділяється при згорянні. Він є природним антисептиком і добре очищає повітря від хвороботворних мікроорганізмів.

Чимала кількість ефірних масел в такий свічці допомагає нормалізувати і поліпшити стан організму, а також сприяє підняттю настрою і заспокоєння.
Вироби з натурального бджолиного воску часто застосовують в народній медицині для профілактики різних захворювань і відновлення здоров′я. Вони використовуються для ароматерапії, що дозволяє виводити шлаки з організму і активізувати роботу всіх внутрішніх органів.
З воску бджіл виконують різні лікарські препарати, такі як вушні свічки, що застосовуються для усунення вушних пробок. Крім цього, вони застосовуються в якості антисептичних засобів при простудних захворюваннях. Їх горіння допомагає усунути головний біль і безсоння.

Як використовувати свічки з натурального воску
Використання свічок з натурального воску практично нічим не відрізняється від звичайних парфумерних. Їх також підпалюють, шляхом піднесення джерела вогню до гніта. Сам процес їх горіння повністю ідентичний. Гніт повільно горить, плавлячи поступово віск навколо себе.

Щоб забезпечити повну безпеку при використанні таких свічок, потрібно дотримання ряду правил:

встановлювати свічку на стійку, негорючу поверхню,
що не надто поблизу штор, ситцевих фіранок і інших легкозаймистих предметів і виробів;
не залишати запалену свічку без нагляду і біля дітей.

Так можна отримати радість і користь для здоров′я, при цьому захистити себе від неприємностей. Правильне використання вироби - запорука успіху та безпеки.

Протипоказання

Незважаючи на всі позитивні якості бджолиного воску, свічки з нього мають і протипоказання, наприклад, алергічну реакцію на продукти бджолиного виробництва.

Алергія на мед, а також на його компоненти, може стати основною причиною відмови від використання даних виробів. І щоб виключити ризик виникнення раптової алергічної реакції, якщо вже була придбана натуральна воскова свічка, краще пройти обстеження у алерголога.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку