Українська
 
uah
грн

Мужні прикраси: чому слід носити шипасті браслети?

29 Лис 2020


Не тільки байкери та металісти носять широкі браслети з шипами та клепками. Цей аксесуар нахабно завоював модні подіуми та, схоже, не збирається їх полишати. Таке цілком природно для нього. Нема сенсу боротися, краще скоритися! Тож, кому личать шиповані браслети? Як і з чим їх носити?

Коли все почалося

Першими, хто придумав і став носити прикраси, були чоловіки. Саме вони почали нанизувати камінці та ікла вбитих звірів на жили. Так виготовлялися підвіски та браслети, які виконували роль амулетів. Але навіть у кам’яну добу мода не стояла на місці. Людське суспільство розвивалося та ставало дедалі агресивнішим. Після появи металів бійки залишали по собі значніші травми. Через це прадавні чоловіки вигадали своєрідні лати. Вони представляли собою шкіряні браслети, які одягалися на зап’ястки та ноги. Такі щитки оздоблювали металевими пластинами.

Скоро стало ясно, що подібна броня не лише захищає, але й дуже стильно виглядає. Так брутальна амуніція перетворилася на символ сили та влади. Відтоді браслети не лише захищали від злих духів і ворожої зброї, а й вказували на статус чоловіка.
Пізніше шкіряні напульсники почали доповнювати шипами. Така прикраса стала актуальною для воїнів-піхотинців. Вони використовували свої шипасті браслети, як зброю.

З розвитком ювелірної сфери з’явилося широке різноманіття світських браслетів. Але до сьогодні неймовірно колоритні браслети з шипами залишаються в моді. Страшно уявити, скільки тисяч літ вони протрималися в модних тенденціях і не лишилися забутими! Напевно, підсвідоме тяжіння до необтесаної старовини змушує нас знову і знову купувати брутальні та харизматичні браслети з металевими прикрасами.





Кому личать шипасті браслети і з чим їх краще носити — читайте у наших наступних публікаціях.

Автор: Юлія Мостова
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку