Українська
 
uah
грн

Ази ароматерапії: тонізуючі олії

13 Кві 2013


При створенні мила і косметики ручної роботи не обійтися без знань про ароматерапію. Певним чином, ефірні олії - це характер хендмейд-засобів по догляду, вони обумовлюють найтонші аспекти їх дії.

Варто сказати, що ароматерапія - це не просто метод корекції настрою і психо-емоційного стану. Не менш, ніж на душу, вона діє на тіло, забезпечуючи приголомшливий лікувальний і профілактичний ефект.

Завдяки специфіці дії ефірні олії умовно поділяють на кілька класів. Для початку, ми розповімо про тонізуючі олії.


  • Апельсин




  • Аромат апельсина не просто смачний - він стимулює нервову систему і підвищує працездатність. Крім того, апельсинова олія стабілізує тиск і допоможе як гіпертонікам, так людям, які страждають від гіпотонії (низького тиску).

  • Лимон




  • Ще один цитрус, який дозволяє «включити» мозок. Лимонна олія допомагає позбутися головного болю і боротися з мігренню. Косметологічний бонус - цій ефірній олії властивий відбілюючий єффект. Правда, варто пам’ятати, що засіб - сильний алерген, тому його потрібно використовувати обережно.

  • Імбир




  • Корінь і, отже, ефірна олія імбиру - засіб ледве не чудодійний, в числі іншого для неї характерні бактерицидні, тонізуючі властивості, вона є хорошим антиоксидантом. Імбир допомагає при проблемах з пам’яттю, нервових розладах, перевтомі. У косметології імбирна олія також вигідна тим, що активізує корисні властивості компонентів, з якими її поєднують - тобто, грає роль своєрідного каталізатора.

  • Кориця




  • Ще одна пряна олія - корична, дуже добре впливає на кровообіг. Серед іншого - стимулює кровопостачання головного мозку, що дозволяє забути про проблеми з пам’яттю і низьку працездатність. Щоправда, з олією кориці потрібно обережно поводитися гіпертонікам - вона підвищує тиск. Також цей засіб є досить дратівливим для шкіри, тому потрібно стежити за дозуванням і обов’язково проводити алергенні проби перед використанням (в принципі, останнє стосується будь-якої єфірної олії).

  • Розмарин




  • Олія розмарину не тільки тонізує - їй також властивий болезаспокійливими єфект, особливо дієвий при головних болях. Також розмаринова олія покращує пам’ять - навіть при запущених випадках, нормалізує тиск. Ще один момент - цей засіб є визнаним афродизіаком.


Варто пам’ятати - використовувати тонізуючі масла краще в першій половині дня, інакше ви ризикуєте своїм сном. Для вечірнього відпочинку існує ряд інших, не менш корисних і ефективних олій-релаксантів.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку