Українська
 
uah
грн

Весільна мода: наречена в стилі «етно»

14 Тра 2013


Існує поширена думка про те, що сукня в дусі казкової принцеси - мрія кожної нареченої. Сьогодні це твердження не дуже актуальне, все більше наречених віддають перевагу альтернативним варіантам - в ціні індивідуальність.

У числі іншого, нерідко, створюючи свій весільний образ, сучасні дівчата звертаються до етно-теми. Пояснити це не складно: все більше молодих людей усвідомлює своє коріння, свою національну ідентичність і з готовністю демонструє це. Наречений у традиційної вишиванці - очевидний тренд, але що робити дівчатам, які всупереч всій ідейності не можуть позбутися мрії про білу сукню? Відповідь очевидна - комбінувати традиційні елементи з сучасними силуетами та актуальними моделями. Замість того, щоб у буквально трактувати ідею про етнічне вбрання, можна вдатися до оригінальної стилізації.

Звичайно, помпезна сукня з кріноліном і орнаментом у народному стилі - це цілковитий кітч. Етніка взагалі досить кепсько поєднується з блиском і шиком. Наважуючись патріотичні експерименти не варто захоплюватися еклектикою - є ризик замість образу оригінальної нареченої втілити роль солістки народного ансамблю на гастролях. Найкраще, щоб тканина, з якої буде пошите вбрання, за кольором і фактурою була близька до традиційних матеріалів. Вона не повинна бути занадто глянсовою.





Що стосується силуету, то оптимальний вибір - «ампір» (завищена талія і спідниця, спадаюча від ліфа, на малюнку нижче можна побачити, про що йдеться), який йде практично всім. Ця модель проста і лаконічна - тому на ній добре буде виглядати навіть виразна національна вишивка. Особливо - рослинні орнаменти з маками, волошками, гронами винограду. Вишивку можна пустити по краю подолу або ліфа, оформити нею пояс-корсет, верх сукні також можна стилізувати під вишиванку, прикрасити тасьмою або рукодільним мереживом.





Тим, хто прагне до колірного мінімалізму, можна зупинитися на білій або кремовій вишивці з елементами мережки. До слова, вишивку на весільному вбранні можна робити різною: гладдю, хрестом, бісером, все залежить від уподобань.
З вишитою сукнею можна скомбінувати також пояс-корсет, наприклад - шкіряний, з красивим тисненним візерунком. Це відмінна ідея для наречених, які хочуть підкреслити фігуру і створити виразний силует на противагу ніжному дівочому «ампіру». Чудовим доповненням до образу етно-нареченої, до речі, стане витончений віночок - з фатою або без.



Непогано, до слова, буде виглядати і коротке плаття з етнічною вишивкою - особливо в тому випадку, якщо весілля буде досить демократичним і без вінчання.
Свій вибір також можна зупинити на комплекті з блузи та спідниці в етно-стилі - правда, це підійде лише нареченим , для яких не так важливі мрії про «ту саму сукню»
До весільних нарядів в стилі «етно» можна підібрати оригінальні аксесуари - приміром, традиційні нитки коралів, мониста, дукачі, доповнення сережками в тому ж стилі.

Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку