Українська
 
uah
грн

А ви знаєте історію своєї сім′ї? Частина 2.

5 Сер 2014
1
Читати А ви знаєте історію своєї сім′ї?

З часом скрапбукінг набував все більшої популярності в Україні. Мами в декреті творили альбоми про своїх малюків, нареченої цікавилися бонбоньєрками і посадочними картками, хтось, надихнувшись подвигом Меріел Крістенсен, почав збирати фотографії для сімейного альбому, мандрівники робили собі в поїздки тревел-буки, з′явився кардмейкінг (мистецтво робити листівки з скрап-матеріалів).

Зміст скрап-сторінки - не просто гарно оформити фотографію. Головне - передати думки, почуття, емоції, розповісти про людину або подію, зображеному на фото, підкреслити головну ідею. Ключове питання: що ця сторінка розповість іншим людям? Її будуть дивитися ваші друзі, родичі, ваші діти, онуки і правнуки, нарешті, незнайомі люди в мережі (якщо ви викладете це сторінку в інтернет). Від того, як ви подасте фото, залежатиме сприйняття цієї сторінки іншими людьми. Справжнє мистецтво, правда?









Скрап-сторінки можна скласти в папку, можна повісити на стіну, а можна з серії сторінок створити альбом. Альбом об′єднується однією тематикою: перший рік дитини, поїздка в іншу країну, фото вашого хвилястого папужки або фан-альбом про групу Rammstein.



Найприємніші моменти подорожі збереже Travel Book (книга подорожей), а веселу підготовку до Нового року і Різдва - December Diary (грудневий щоденник). Теплі спогади зберігатиме вінтажний блокнот із тонованими в каві сторінками, а щоденник ручної роботи нагадає про важливі справи. Мамин блокнотик через півстоліття гортатимуть вже ваші онуки, і вони точно знатимуть, яке морозиво купувала батькові їх бабуся.

Наша фантазія безмежна, і кожен день генератор ідей під назвою «людина» розвиває світове мистецтво. Одна майстриня створює якусь оригінальну річ, і ось уже весь світ підхоплює хвилю (згадаємо популярну ляльку-Тільду). Скрапбукінг теж не стоїть на місці, і вдосконалюється кожну мить. Із його допомогою люди намагаються втілити в реальність знамениту фразу: «Зупинися, мить, ти - прекрасна!»





Коментарі
22 Гру 2014, 11:47
дуже цікава і пізнавальна стаття! дякую
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку