Українська
 
uah
грн

Посріблена фурнітура: ілюзія чи реальність? Частина 2

12 Гру 2014
5
Читати - Посріблена фурнітура: ілюзія чи реальність? Частина 1



Візьмемо для прикладу сережки. Так, пару стандартних 18-міліметрових срібних швенз 925 проби можна купити за 10-15 гривень в інтернет-магазинах, і за 25-30 гривень - в спеціалізованих магазинах з продажу фурнітури для біжутерії. Ціни ж на сережки з використанням посріблених швенз можуть обчислюватися не однієї сотнею гривень. Причому досить часто ціна залежить не від матеріалів, використаних при виготовленні прикраси, а аргументується саме використанням у виробі посріблених швенз.

Безумовно, у посрібленій фурнітури є величезний «плюс» - вона не викликає алергію навіть у тих, хто страждає від висипу при щонайменшому дотику до металу. Звичайно, якщо срібний наліт рівномірно нанесений на всю поверхню виробу.

Але, як би там не було, навіщо платити більше? Хочете срібло - купіть срібло, і не переплачуйте за красиву назву. Особливих відмінностей в ціні на срібні і посріблені ланцюжки немає, а на швензах ви взагалі заощадите!

Відкрию вам невеличкий секрет - якісна фурнітура для біжутерії, зроблена з ювелірної сталі (вона ж - гіппоалергенний метал), може прослужити довше, ніж посріблені і навіть срібні прикраси. Вона містить кадмій, нікель, свинець та інші важкі метали, коштує відносно недорого і є абсолютно нешкідливою.

Чи темніє? Так, безумовно. Як і всі інші метали. Про золото зараз не говоримо, тому що це зовсім інша історія, але от що таке «позолота» я обов′язково напишу (тим більше, що недавно знайшла «позолочені» сережки і жахнулася, як вони стали виглядати через 3 роки після покупки).



З особистого досвіду. Я займаюся біжутерією вже більше 3 років. Як і більшість майстрів, на перших порах не один десяток прикрас залишала собі. Звичайно, частина з них була закинута в шкатулку обридлих штучок, а до частини я прикипіла, і ношу мало не кожен день. Так сталося і з сережками з пелюсток троянд. Вони чудово виглядають через 3 роки після їх появи і близько 200 виходів «на люди».

Порівнюючи швензи на цих сережках з новими (весь цей час я використовую фурнітуру одного і того ж виробника) я, звичайно, бачу, що вони трохи потьмяніли, однак ніякого нальоту, нерівностей, що викликають дискомфорт при носінні, і, тим більше, іржі (багато замовники всерйоз цікавляться, чи не буде іржавіти фурнітура) там немає.
 
Ціна цих швенз - трохи більше 5 гривень за пару. Виробник - Корея. Пробувала і американські - їх вартість наполовину вище, але, чесно сказати, особливої різниці в якості не помітила, тому віддаю перевагу корейцям (при цьому американські оправи - моя пристрасть навіки, але це так, відхилення від теми). Для клієнтів, які страждають алергією, є стерлінгове срібло, але ніякої «посрібленої» фурнітури в своїй роботі я не використовую, бо вважаю, що платити за срібний пил ті ж гроші, що й за дорогоцінний метал - це нечесно і неправильно.
 
Це ж стосується ланцюжків, утримувачів, сполучних кілець та ін. Подейкують, в Китаї зараз також навчилися робити добротну фурнітуру, але особисто я волію не ризикувати і залишаюся вірна корейському і американському виробникові, якість яких перевірено роками.
Коментарі
UserNotExist
13 Гру 2014, 13:24
Дуже цікаво! Дякую! Я біжутерію не виготовляю, але як і всі жінкі люблю прикраси. Моя пристрасть і слабкість - срібло, дуже люблю срібляні прикраси :)
0
0
Відповісти
15 Гру 2014, 00:33
Цікаво...я в своїх прикрасах також використовую фурнітуру виробництва Південної Кореї і США, та деяка корейська буває темніє, деяка- ні. Від чого це залежить так і не зрозуміла, ажде фурнітуру завжди купую у перевірених продавців.
0
0
Відповісти
15 Гру 2014, 11:59
Я полагаю, всё зависит от цвета. Просто у тех же корейцев в серебристых тонах фурнитуры есть "серебро", а есть "платина". Вот "платина" темнеет быстрее, а "серебро" годами остаётся практически таким же, как и было. По крайней мере с моими поставщиками происходит вот так. Поэтому только серебро! А ещё лучше - "состаренное серебро")
0
0
Відповісти
29 Гру 2014, 16:23
дуже цікаво, дукую.
про корейську фурнітуру чула, але не бачила і не купувала.
коли потрібно, роблю швензи сама з срібного дроту - замовляю в ювелірній майстерні.
0
0
Відповісти
15 Cіч 2015, 19:12
Pretty Flowers, дякую! Спробую звернути на це увагу.
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку