Українська
 
uah
грн

Печворк, як мистецтво

22 Бер 2018
2


Печворк – це оригінальний вид рукоділля, який сьогодні знову користується популярністю. Техніка передбачає використання різнокольорових клаптиків тканини, на основі яких зшивається єдине полотно певного композиційного плану. Печворк – це хороший спосіб зайняти себе чимось цікавим, створюючи яскраві орнаменти і химерні малюнки з тканини.

Готові вироби в техніці печворк – це ціла мозаїка, створена з клаптиків. І якщо раніше таке вид шиття використовувався для економії, щоб не викидати залишилися від сукні чи сорочки шматочки матеріалу, то сьогодні печворк – це ціле мистецтво по грамотному зшивання залишків, обрізків тканини. Техніка клаптикового шиття передбачає три основних етапи:



• Підбираються вихідні матеріали. Для шиття підійдуть залишки тканин, які сортуються з точки зору фактури і кольору. На основі клаптиків продумується схема майбутнього виробу. Іноді заздалегідь придумується візерунок, до якого підбираються клаптики тканини.

• Створюється ескіз майбутнього виробу та малюнка. Схеми для початківців найпростіші – краще для початку скористатися готовими схемами з журналів або книг.

• Клаптики з`єднуються в цілісне полотно. Цей етап передбачає виконання цілого ряду дій: спочатку зшиваються окремі фрагменти, потім готові фрагменти об`єднуються в малюнок. У деяких техніках клапті можуть не зшиватися, а зв`язуватися один з одним за допомогою гачка і ниток.

Хто таким займається, відгукніться, дуже цікаво.


Коментарі
Garbarchuk Kate
27 Бер 2018, 16:48
Я хочу клаптиками тканини обшити дорожню сумку. Думаю, буде цікаво.
0
0
Відповісти
Обожнюю печворк! У мене поки що небагато робіт, але все попереду )))
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку