ua
 
Українська
 
uah
грн

Складові мінеральної косметики. Частина І.

13 Бер 2016
#Wiki
В мінеральній косметиці є речовини, які доглядають за шкірою, надають їй більш свіжий вигляд.


 
1. Sericite Mica (серицит) - це головний компонент, який використовується у всіх видах мінеральної косметики. Складає основу мінеральної косметики, покращує її текстуру, замінює тальк в декоративній косметиці, забезпечує максимально природне покриття. Серицит з легким блиском відображає і розсіює світло, зменшуючи видимі зморшки і пори, матує шкіру, зменшуючи жирний блиск, не забиває пори, має хороше зчеплення. Може використовуватися в поєднанні з кольоровими і блискучими міками, оксидами та іншими пігментами. Є мінеральним кремнеземом, який залягає в гірських породах в земній корі.


 
2. Titanium Dioxide (діоксид титану) - пігмент білого кольору. Використовується для розробки пігментного концентрату для основи. Крім цього діоксид титану добре захищає шкіру від ультрафіолетових променів.


 
3. Zinc Oxide (оксид цинку) - широко відомий мінерал, активно використовується в сонцезахисних кремах (він забезпечує SPF 15), має антисептичні властивості. Зараз в сонцезахисних засобах використовується комбінація діоксиду титану та оксиду цинку, так як перший більш активний щодо ультрафіолету В, а другий - щодо ультрафіолету А.
 
4. Iron Oxide (оксид заліза) - є гіпоалергенним компонентом і не подразнює шкіру, надає пудрі найрізноманітніші відтінки, максимально наближені до природних.


 
5. Mica (слюда) - пом′якшує шкіру і робить її шовковистою на дотик. Завдяки своїм світловідбиваючим властивостям вона додає шкірі сяйво, запобігаючи блиску. Пропускаючи через себе колір, як через призму, слюда заломлює його, створюючи чудовий ефект сяйва і мерехтіння різних відтінків. Ці чисті, насичені фарби настільки концентровані, що їх потрібно зовсім небагато.
Кожна міка має свій розмір часток: чим менше частки, тим більше непрозорим будуть ваші мінерали. Міки менших розмірів дають ефект перламутру з гладким блиском. Середній розмір дає ефект атласу, а великі розміри частинок дають іскристий ефект.

6. Magnesium Stearate (стеарат магнію) - використовується як зв′язуюча і структуроутворююча речовина. Запобігає спікання і утворення грудок в косметичних продуктах.

Читати - Складові мінеральної косметики. Частина ІІ.
Коментарі
Додати коментар
Будь ласка Увійдіть в систему, щоб продовжити...
Повернутися до початку