Українська
 
uah
грн

Що можна зробити з 2 мотків пряжі: три способи зв′язати шкарпетки

4 Чер 2016


З ростом курсу ціни на пряжу підскочили до захмарних висот. Раніше я купувала фінську пряжу секційного фарбування, моток коштував до 400 руб. Вона була цікавою, створювалася ілюзія, що це не одна пряжа, а кілька різного кольору. Шкарпетки виходили смугастими або з жаккардом, без зусиль з мого боку, досить було в′язати лицьовою гладдю, а кольори просто переходили з одного в інший.

Зараз доводиться шукати інші шляхи, щоб зробити шкарпетки з родзинкою.

Нижче на фото шкарпетки зв′язані із зеленої пряжі Дачна (Фірма ЛАМА) і пряжі секційного фарбування Adelia Jake. Ця пряжа продається в таких бюджетних мережевих магазинах, як Голочка і Леонардо.

Склад Дачної: 50% шерсть і 50% акрил.
Склад Alelia Jake: 75% шерсть і 25% нейлон.



Першу пару я зв′язала просто чергуючи пряжу: одна смуга зеленої, одна смуга строкатої пряжі і т.д. Спиці № 2,5. (на розмір ноги 35-36).

Друга пара повністю зв′язана пряжею секційного фарбування. Спиці № 2. Шкарпетки вийшли тонкими. В′язала на 56 петлях. До речі, при іншій кількості петель кольори могли б збитися в одну купу як в першому варіанті і шкарпетки були б не строкатими, а смугастими.

До третьої пари приступила тільки зараз. Якщо в першому випадку була лицьова гладь, у другому нерівномірна резинка з косою, то в третьому варіанті я вирішила зв′язати верх укороченими рядами, в цьому випадку виходить ефект вставлених кольорових трикутників.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку