Українська
 
uah
грн

Як перетворити хобі в бізнес? Частина 2.

9 Вер 2016
Читати попередню частину - Як перетворити хобі в бізнес? Частина 1.

Не в кожній ситуації буде розумним рішення про оплату доставки покупцем. Наприклад, якщо хенд мейд листівка буде коштувати 100 рублів, то брати ще 400 рублів за доставку як мінімум нелогічно. З іншого боку, якщо річ покупцеві дуже сподобалася, то оплата доставки його не відлякає. Поцікавтеся в своєму поштовому відділенні - у скільки обійдеться доставка по Росії і в інші країни, які обмеження у вазі та ін. Нестандартна упаковка і вага, що перевищує певні норми, можуть стати причиною суттєвого збільшення суми за посилку. Іноді пересилання виробу виходить дорожче, ніж сам виріб. Тому слід заздалегідь продумати це питання, підігнавши розміри виробів під стандарти пошти або взагалі змінивши свою хенд мейд стратегію. Варто пам′ятати і про те, що в кожній країні свої обмеження на пересилання певних товарів. Наприклад, в Штати не можна надсилати авіапоштою рідини, в нашій країні було заборонене пересилання предметів мистецтва, а в східних країнах цілком безневинну річ можуть прирівняти до порнографії.



Упаковка - це обличчя товару. Чим більш оригінальна і красива буде упаковка, тим приємніше буде клієнту, тим більше шансів, що виріб куплять. Нерентабельно купувати окремо пакетики і коробочки в магазинах - це сильно вдарить по гаманцю, і буде не просто не вигідно, а «в мінус». Вихід: робити упаковку самостійно (благо, варіантів креативного дизайну в інтернеті - море) або купувати упаковку оптом через інтернет.

Не забудьте про додаткову упаковку. Перш ніж покласти упаковку з виробом в пересильну коробку, загорніть її в пакет (а краще в повітряно-бульбашкову плівку) - так ви вбережете свій шедевр від випадкового намокання або поломки. Ці витрати теж варто врахувати заздалегідь.



Будьте уважні до упаковки. Якщо покупець отримає від вас ексклюзивну чашку з ручним розписом, загорнуту в старі газети - це не піде на користь ділової репутації. Шукайте варіанти гарної упаковки і робіть свою роботу з любов\\′ю. Окремий момент - бірки на виробах. Їх можна робити різними способами: роздруковувати на принтері, шити з тканини і вишивати хрестиком назви, створювати унікальні бірки з пластики і розфарбовувати їх спеціальними фарбами тощо. Шукайте свій ексклюзивний дизайн бірки - нехай вона стане тією «фішкою», на яку відразу «клює» покупець.

Читати наступну частину - Як перетворити хобі в бізнес? Частина 3.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку