Українська
 
uah
грн

Про зберігання натуральної косметики. Частина 2.

12 Вер 2016
Читати першу частину - Про зберігання натуральної косметики. Частина 1.

Продовжимо... І так...

7. Про зберіганні убтанів. Убтани напевно найбільш невибагливі товариші, якщо говорити про зберігання. Просто не допускайте наступного: потрапляння вологи в пудру, прямих сонячних променів, перегрівання. Для цього убтан беріть чистою сухою (!!!) ложечкою; не ставте в холодильник; не ставте поряд з обігрівачами, батареями, газовою плитою (все тепле); не беріть всю баночку в ванну - досить насипати в блюдце чайну ложечку пудри, а решту щільно закрити і - на поличку.



8. Гідрофільні олії. Гідрофільні баттери. Про що потрібно знати тим, хто купує їх вперше? Отже, з незаперечних переваг відзначимо: повністю натуральний рослинний склад без консервантів, неймовірна багатофункціональність і універсальність засобу, немає наявності протипоказань. Забудьте про шапку пишної піни. Олія при емульгуванні просто її НЕ утворює. Вона незрівнянно працює в період осінь/зима/весна, але може бути важкувато в жарку пору року. Це варто враховувати якщо Ви володар жирної шкіри.

9. Праліне і ′бомбочки′ для ванної. Чудові, навіть не так - шииикарні засоби по догляду за тілом. Я ось особливо люблю натуральне праліне в ванночку для ніг - дійсно дуже розслабляє і знімає напругу. Зберігати праліне і ′бомбочки′ з натуральних компонентів слід в холодильнику, обгорнутими у фольгу, плівку або щільний папір (по типу паперу для випічки). Тільки так вони будуть вірою і правдою служити вам. В основному термін зберігання їх 1-2 місяці, уточнюйте про це у майстра.



10. Баттери для обличчя, тіла і баттер-маски для волосся. Виношу їх в окрему категорію через специфіку приготування і компонентів. Обожнюваний мною продукт. М′якшого догляду ще пошукати. Ніжна кремова структура тане на тілі, обличчі, волоссі. І при цьому - суцільна користь натуральних рідких і твердих олій. Термін зберігання баттерів обчислюється максимальним терміном придатності їх компонентів. Наприклад, якщо одна з олій придатна 4 місяці і цей термін найбільший в рецепті - термін придатності баттера автоматично становить 4 місяці. За цей час найбільш стійка олія не допустить окислення інших. Так само свою лепту вносить вітамін Е. Про деталі зберігання - ставити в холодильник чи ні - потрібно консультуватися у майстра.

І головне - у кого б ви не купували натуральну косметику пам′ятайте, що сумлінний майстер завжди:
* Дає докладну рецептуру до продукту з поіменним описом всіх складових;
* Вказує термін придатності і приготування на продукції (винятком може стати лише натуральне мило і сухі маски);
* Дає вам усні або письмові рекомендації про використання та зберігання;
* Хоче отримати об′єктивні відгуки про те, які відчуття ви маєте при користуванні, чи підходить вам продукт і так далі.

Здається, все. Гарного всім дня і настрою будьте здорові і красиві!

Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку